Aasi

AdminSB

aasi

Aasi, joka tunnetaan myös nimellä Peukkuaasi, on vauhdikas ja hauska korttipeli, joka sopii kaikenikäisille pelaajille. Se on helppo oppia, mutta samalla siinä piilee jännitystä ja yllätyksiä. Tässä artikkelissa sukellamme Aasin kiehtovaan maailmaan ja opetamme, miten pelata tätä jännittävää peliä.

Miten pelata Aasi korttipeliä?

Aasia pelataan tavallisella 52 kortin pakalla. Pelaajia pelissä voi olla 3-6 henkilöä.

Aasi korttipeli säännöt

Pelin tavoitteena on kerätä käteensä neljä samanlaista korttia. Kun neljä korttia on kerättynä pelaaja nostaa peukalon ylös.

Peli alkaa sillä, että hyvin sekoitettu pakka jaetaan tasan kaikille pelaajille. Pelaaja jakajan vasemmalla puolella aloittaa kääntämällä pakan päällimmäisen kortin pöytään. Seuraavana vuorossa oleva pelaaja voi joko nostaa päällimmäisen kortin pakasta ja ottaa sen käteensä. Toinen vaihtoehto on, että pelaaja vaihtaa yhden kortin kädestään pöydässä olevaan korttiin.

Pelaajien on pidettävä korttinsa piilossa muilta pelaajilta. Kun pelaajalla on neljä samanlaista korttia kädessään, hänen on nostettava peukalo ylös. Muiden pelaajien on myös nostettava peukalonsa ylös heti, kun he huomaavat sen. Viimeisenä peukuttanut pelaaja on häviäjä ja saa ”Aasi”-kortin.

Peli jatkuu, kun joku pelaajista on kerännyt tietyn määrän ”Aasi”-kortteja (esim. kolme). Ensimmäinen pelaaja, joka kerää määrätyn määrän ”Aasi”-kortteja, on pelin voittaja.

Pelin tavoite ja kulku

Pelin ideana on saada käteen neljä samanlaista korttia (esim. neljä ässää) ja olla ensimmäinen pelaaja, joka nostaa peukalon ylös. Pelin päättyessä sovitun määrän Aasi-kortteja kerännyt pelaaja on pelin voittaja.

Aasi aloittelijoille

Jos olet uusi Aasin pelaaja, tässä on muutamia vinkkejä sinulle:

  • Kiinnitä huomiota muiden pelaajien kortteihin. Voit oppia paljon siitä, mitä kortteja heillä on kädessään, seuraamalla, mitä kortteja he nostavat ja pelaavat.
  • Bluffaa. Jos sinulla on melkein neljä samanlaista korttia, voit yrittää bluffata muita pelaajia nostamalla peukalon ylös liian aikaisin.
  • Ole varovainen, ettet paljasta kädessäsi olevia kortteja vahingossa. Muista pitää korttisi piilossa muilta pelaajilta.

Aasi korttipelin variaatiot

Aasistakin on useita eri variaatioita, kuten kaikista suosituista korttipeleistä on tapana olla. Tässä on seuraavassa muutama suosituin variaatio.

Viiden kortin Aasi

Viiden kortin Aasia pelataan kuten tavallistakin Aasia. Siinä koetetaan kuitenkin kerätä viisi saman maan korttia neljän saman kortin sijaan.

Possu-pelimuoto

Possu-pelimuodossa pelaajat voivat vaihtaa kortteja toistensa kanssa. Jos pelaaja antaa sinulle sellaisen kortin, jonka jo omistat, sinun on otettava se ja annettava hänelle toinen kortti kädestäsi.

Kemps-pelimuoto

Kemps-pelimuoto on vaikeampi ja kehittyneempi variaatio Aasi-korttipelistä. Siinä pelaajien pitää olla erityisen varovaisia, etteivät he vahingossa paljasta kädessään olevia kortteja. Kun pelaaja saa pakasta nostettaessa kortin, joka on samaa maata kuin hänen kädessään oleva kortti, hänen on näytettävä se muille pelaajille ja vaihdettava se pöydällä olevaan korttiin.

Aasin pelaaminen netissä

Aasia voi pelata myös verkossa useilla eri verkkosivustoilla ja pelipaikoilla. Tämä on loistava vaihtoehto, jos et löydä pelaajia tai haluat pelata peliä ihmisiä vastaan kaikkialta maailmasta. Nettipelit ovat myös mainio väline peliin ja sen variaatioihin tutustumiseen sekä niiden opiskeluun.

Peliturnaukset

Aasista järjestetään myös turnauksia, joissa pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan voitosta. Nämä turnaukset voivat olla jännittäviä ja haastavia. Ne tarjoavat myös loistavan tavan testata taitoja muita pelaajia vastaan.

Kenelle Aasi korttipeli sopii?

Aasi sopii kaikenlaisille ja -ikäisille pelaajille. Se on helppo oppia. Lisäksi se on hauska ja vauhdikas peli. Sitä on myös helppo pelata, kun pelaamiseen riittävät korttipakka ja pelaajat.

Peli onkin suosittu peli erilaisissa peli-illoissa, perheen pelituokioissa, matkoilla ja jopa turnauspelinä. Erityisesti peli on mitä mainioin peli tilanteisiin, joissa halutaan pelata jotain hauskaa ja nopeaa peliä. Tästä syystä Aasi onkin suosittu peli monissa eri piireissä tauko- ja väliaikapelinä.

Yhteenveto

Aasi on monipuolinen ja hauska korttipeli, joka sopii kaikenikäisille pelaajille. Se on helppo oppia, nopea pelata ja sopii erinomaisesti pelattavaksi perheen tai ystävien kanssa tai matkalla. Aasi-pelin voi laittaa pystyyn helposti vaikka bussi-, juna- tai automatkalla. Kokeile Aasia seuraavalla kerralla, kun etsit hauskaa ja viihdyttävää korttipeliä!