Sika

AdminSB

Sika

Sika on suosittu suomalainen korttipeli. Se tunnetaan hauskuudestaan ja soveltuvuudestaan erilaisille pelaajille. Peli toimii erinomaisesti jo kahdella pelaajallakin. Useamman pelaajan peleillekään ei ole estettä. Se tuo vain vähän haastavuutta ja jännitystä peliin, kun mukana on useampia pelaajia. Pelaajamäärän joustavuus tekee Siasta monipuolisen pelin eri tilanteisiin. Peli sopii kaiken ikäisille pelaajille vauvasta vaariin.

Miten pelata Sika korttipeliä?

Sika korttepeliä voidaan pelata tavallisella 52 kortin pakalla. Pelaajia voi olla 2-8. Peli aloitetaan sekoittamalla kortit ja asettamalla ne kuvapuoli alaspäin ympyrän muotoon pöydälle. Ympyrän keskelle käännetään yksi kortti kuvapuoli ylöspäin.

Pelaajat vuorollaan nostavat kortteja ympyrästä ja pelaavat niitä keskellä olevaan korttiin sopivalla kortilla. Sopiva kortti on joko saman maan tai saman arvon kortti.

Sika korttipeli säännöt

Sika korttipelin säännöt ovat hyvin yksinkertaiset ja helpot. Hyvin sekoitetusta korttipakasta kortit asetetaan ympyrän muotoon pöydälle kuvapuoli alaspäin. Yksi kortti asetetaan kuvapuoli ylöspäin avaukseksi ympyrän keskelle.

Pelaajat nostavat tämän jälkeen vuorollaan kortteja ympyrästä. Jos kortti on samaa maata tai saman arvon kortti kuin ympyrän keskellä oleva kortti, nostettu kortti pelataan avopakan päälle. Erikoiskortti ”Sika” (8) voidaan pelata mihin tahansa korttiin.

Jos pelaaja ei voi pelata, hänen täytyy nostaa 1-3 korttia ympyrästä. Pelaajat voivat koettaa nostaa kaikkiaan kolme kertaa ympyrästä sopivaa korttia pelivuorollaan. Jos kolmannellakaan kerralla ei tule sopivaa korttia, pelivuoro siirtyy seuraavalla pelaajalle.

Useamman saman arvon kortin tai värisuoran (3 tai useampia kortteja) saa pelivuorollaan lyödä kerralla pöytään.

Voittaja on se Sika-pelissä, joka pääsee ensimmäisenä korteistaan eroon tai kenellä ei ole kortteja enää kädessään, kun ympyrän kortit on käytetty. Sika-tittelin puolestaan pokkaa se pelaaja, jolla on vielä kortteja kädessään pelin päättyessä.

Kortit ja niiden jakaminen

Kortit levitetään kuvapuoli alaspäin ympyrän muotoon pöydälle. Ympyrän keskelle käännetään yksi kortti kuvapuoli ylöspäin aloittamaan pelin.

Pelin tavoite ja kulku

Pelin tavoitteena on olla ensimmäinen pelaaja, joka saa kaikki omat korttinsa pelattua. Kun ympyrässä olevat kortit loppuvat, pelaajien täytyy päästä eroon omista korteistaan mahdollisimman nopeasti.

Miten voitan Sika korttipelissä?

Voittaakseen Sika-pelissä pelaajan täytyy päästä eroon kaikista omista korteistaan ennen muita pelaajia. Tämä onnistuu pelaamalla sopivat kortit keskellä olevaan korttiin ja välttämällä korttien nostamista ympyrästä.

Strategia pelaamiseen

Sika-pelissä strategiana on pitää silmällä, mitä kortteja vastustajat nostavat. Lisäksi kannattaa koettaa muistaa, mitä maita vastustajilla ei vielä ole. Tämä auttaa pelaamaan sellaisia kortteja, jotka pakottavat vastustajat nostamaan lisää kortteja.

Pelin aikana kannattaa myös välttää korttien keräämistä käteen. Kontrolli omista käsikorteista on erityisen tärkeää, tai muuten ”Sika”-titteli odottaa sinua melko nopeasti.

Muista myös kahdeksikot eli Sika-kortit. Ne voi aina lyödä avopakkaan minkä tahansa muun kortin päälle.

Jos ja kun käsikortteja alkaa kertymään, koeta kerätä sarjoja tai värisuoria. Sarjojen (kolme tai useampi samaa arvoa) ja suorien (kolme tai useampi peräkkäistä samaa maata) muodostaminen on nopea tapa päästä eroon käsikorteista. Edellä mainitut yhdistelmät voit lyödä pöytään pelivuorollasi.

Joissakin tilanteissa voit koettaa bluffata tilanteen salliessa. Sinulla voi esimerkiksi olla vain pari korttia jäljellä, ja voit koittaa pelata toisen, joka ei täsmää ollenkaan. Tämä voi joskus toimia, kun muut pelaajat ovat keskittyneet omiin kortteihinsa.

Kenelle Sika korttipeli sopii?

Sika on yksinkertainen ja hauska peli. Sen parissa saavat aikansa kulumaan niin lapset kuin vähän varttuneemmatkin pelaajat. Se sopii 2-8 pelaajalle. Sika on hyvä tapa opetella korttipelien perusteita ja kortteja.

Rahasta pelattavat vaihtoehdot Sika korttipelille netissä

Sika-korttipeliä ei ole saatavilla vielä nettiversiona eikä myöskään rahapeliversiona nettikasinoilla. Peli on varsin yksinkertainen, ja se olisi helposti toteutettavissa digitaalisena versiona. Pelissä olisi runsaasti potentiaalia tietokone-, mobiili- ja nettipelille.

Yhteenveto

Sika on hauska ja helppo suomalainen korttipeli, jota voi pelata niin lasten kuin aikuistenkin kesken. Sen yksinkertaiset säännöt ja tavoite päästä eroon korteista tekevät siitä erinomaisen aloituspelin korttipelien maailmaan. Vaikka rahapeliversiota ei vielä ole, Sika on varmasti klassikko, joka tulee säilyttämään suosionsa Suomessa.