Lainaa on helppoa hakea netistä, mutta harva ymmärtää miten helposti sama laina on kilpailutettu jopa kymmenellä eri pankilla. Viimeisten vuosien aikana Suomeen on rantautunut useita lainojen kilpailutusta tekevää palvelua, jotka auttavat kuluttajia löytämään lainan mihin tahansa tarpeeseen parhailla ehdoilla.

Lainan kilpailuttaminen on täysin sama prosessi kuin hakisit lainaa yksittäiseltä luotonantajalta. Hakemus ja tiedot täytetään ja lähetetään täysin identtisellä tavalla. Ainoa ero on se, että yhden lainatarjouksen sijaan voit saada useita tarjouksia, mikäli täytät eri luotonantajien asettamat vaatimukset.

Mitkä kaikki Palvelut tarjoavat lainojen kilpailutusta?

Kuten aikaisemmin mainitsisimme, Suomessa on useita lainojen kilpailutusta tarjoavaa palvelua. Kaikissa niissä ei kuitenkaan ole samat yhteistyökumppanit, joissakin on enemmän ja joissakin on vähemmän.

Yhteistyökumppaneiden määrä vaikuttaa suoraan saamiisi lainatarjouksiin. Pääsääntöisesti mitä enemmän yhteistyökumppaneita palvelussa on mukana, sitä paremmilla ehdoilla saat lainaa.

Tunnetuimpia lainanvälittäjiä suomessa ovat Omalaina, Zmarta, Rahalaitos, Etua ja Sortter. Suosittelemme kuitenkin, että kilpailutat lainat uudessa Lainakaruselli palvelussa. Lainakarusellissä on mukana yli 30 yhteistyöpankkia, joiden kesken lainahakemus kilpailutetaan.

Lainojen korko vaihtelee 4 – 20 prosentin välillä. Voit valita lainasummaksi mitä tahansa 500 ja 70 000 euron väliltä ja maksuajaksi vaikka 15 vuotta.

Miten lainojen kilpailuttaminen voi olla ilmaista?

Lainojen kilpailuttamisesta kuluttajat eivät maksa mitään. Tämä johtuu siitä, että sitä tarjoavat palvelut saavat oman palkkionsa suoraan mukana olevilta luotonantajilta. Ja se luotonantaja keneltä asiakas lainan hakee, maksaa tietyn palkkion.

Pankeille ja rahalaitoksille tällaiset kilpailutuspalvelut näyttäytyvät uutena edullisena asiakashankintakanavana niille asiakkaille, joita he eivät muuten tavottaisi.

En näe mitään syytä minkä takia kukaan kuluttaja hakisi lainaa ilman tehokasta kilpailutusta, siinä ei menetä mitään. Voit vaan pyytää tarjoukset ja jos sopiva laina ei miellytä, ei sitä tarvitse ottaa vastaankaan.

Miten kilpailutan lainat itse?

Sinun ei ole pakko käyttää lainanvälittäjiä apuna, vaan voit myös itse kilpailuttaa lainat. Ota kuitenkin huomioon, että yli 30 lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen vie aikaa. Samalla saamiesi lainatarjousten vertaileminen on hankalaa ja joudut todennäköisesti itse kirjaamaan ne suoraan Exceliin vertailua varten.

Lainanvälittäjän käyttämisen etuina on helppous ja nopeus. Tavoitat heti yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia ja rahalaitosta. Sinun tarvitsee vain vertailla tarjoukset, jotka nekin on eritelty suoraan eteesi mahdollisimman selkeään muotoon ja usein vielä siten, että voit asettaa omia filttereitä, kuten korkotasoa, maksuja tai lyhennyksiä.

Mikä on paras lainanvälittäjä suomessa?

Ei ole olemassa yhtä parasta lainanvälittäjää, kaikissa palveluissa on omat hyvät puolensa. Kuitenkin, ennen kun siirryt valitsemaan lainanvälittäjää – vertaile näiden ilmoittamia korkotietoja. Näet heti selkeästi mistä palvelusta voit saada lainaa pienimmällä korolla. Katso myös yhteistyökumppaneiden määrää, sen olisi hyvä olla yli 20 järkevän kilpailutuksen aikaansaamiseksi.

Mainittakoon vielä, että joillakin lainanvälittäjillä on tiettyjä etuuksia kuten esimerkiksi parhaan koron takuuta ja niin edelleen. Tässä muodossa osa lainanvälittäjän saamista palkkioista voidaan maksaa takaisin kuluttajalle, mikäli edullisempi laina löytyy muualta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lainojen kilpailutus on ainoa järkevä tapa hakea lainaa. Saat useita lainatarjouksia nopeasti ja voit itse valita minkä lainatarjouksen otat vastaan. Monesti tarjoukset ovat vielä voimassa 30 vuorokautta, jolloin kiirehtiä ei tarvitse.

Kannattaa myös lukea verkosta löytyviä kokemuksia ennen valinnan tekemistä, mikäli et itse löydä riittävän selkeää vastausta. Kokemusten avulla on helpompi myös ymmärtää miten palvelut toimivat ja ovatko muutkin asiakkaat olleet tyytyväisiä.

Edellinen artikkeliVinkit nettikasinoilla pelaamisen aloittamiseen
Seuraava artikkeliMiten hankkia sopiva pelipuhelin?