Kaikki mahdollinen krypto valuutoista

Ensimmäinen kryptovaluutta eli Bitcoin on ollut olemassa jo vuodesta 2009 lähtien. Tämä saattaa jopa yllättää monia, sillä se tuntuu monista paljon uudemmalta keksinnöltä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kyseinen valuutta nousi suuren yleisön suosioon vasta vuonna 2016. Siitä lähtien se, ja muut vastaavat kryptot, ovat keränneet koko ajan enemmän ja enemmän kiinnostuneita sijoittajia.

Nykyään monet olettavat, että kaikki tietävät kaiken mahdollisen krypto valuutoista. Tämä ei kuitenkaan ole todellakaan totta. Jopa monet niihin sijoittaneet henkilöt eivät itse asiassa tiedä asiasta kovin paljoa. Olit sitten kiinnostunut niiden ostamisesta, tai haluat muusta syystä tietää asiasta enemmän, me korjaamme sinun tietämättömyytesi. Me kerromme aivan kaiken mahdollisen krypto valuutoista tässä artikkelissa.

Mitä kryptovaluutat ovat?

Joten aloitetaan tietenkin aivan perusteista; mitä kryptovaluutat oikeastaan ovat. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kryptovaluutta on sivutuote, joka mahdollistaa lohkoketjun käytön. Lohko ketjut ovat taas ketjuja, jotka sisältävät aivan kaikki toiminnot, joita kyseisen kryptovaluutan historia pitää sisällään. Esimerkiksi, jos halutaan tietää, mitä siirtoja Bitcoinista on tehty vuonna 2011, tämä tieto voidaan vieläkin löytää lohkoketjun sisältä. Lohkoketju mahdollistaa siten myös vilunkipelin ja rahanpesemisen, mikä tekee krypto valuutoista siinä mielessä turvallisempia kuin fiat-valuutat eli niin sanotut normaalit valuutat.

Lohko ketjuilla voi olla monia erilaisia toimintoja. Monet kryptovaluuttojen omistajat eivät käytä lohko ketjujen toimintoja hyväkseen, vaan keskittyvät pelkästään kaupankäyntiin valuutasta. Kuitenkin joissain tapauksissa on erityisen suositeltavaa ottaa hyöty erilaisista toiminnoista, sillä ne ovat todella hyödyllisiä.

Oletko kiinnostunut kryptovaluutta kaupankäynnistä?

Seuraavaksi tulemme perehtymään kaikkeen mahdolliseen kryptovaluuttojen ostamisesta ja tietenkin myymisestä. Siten sinun ei tarvitse myöntää ystävillesi, että sinäkin olet vihdoin päättänyt hypätä mukaan kryptojen innostavaan maailmaan.

Monet epäilevät vieläkin kryptovaluuttoja. Kuitenkin, jos otat huomioon erilaiset turvatoimet ja tiedät, mitä teet, tulet minimoimaan riskejä. Loppujen lopuksi kaikkeen sijoittamiseen liittyy aina erilaisia riskejä, eikä kryptovaluutat ole ainoa, joissa on riskejä.

Mitkä kryptovaluutat ovat kannattavia?

Tietenkin kaikki haluavat olla onnekkaita, ja kuulua juuri heihin, joista tulee miljonäärejä yhden yön aikana kryptojen avulla. Tämä on kuitenkin lähes mahdotonta ennustaa täysin satavarmasti. Tietenkin jotkut kryptovaluutat ovat hyvin kuuluisia menestyksensä takia, kuten Bitcoin ja Ethereum. Nämä kryptovaluutat ovatkin vaihtoehtoja, joihin monet suosittelevat sijoittamista, vaikka ne ovat olleet olemassa jo varsin monta vuotta.

Siitä, mitkä kryptovaluutat tulevat menestymään on mahdotonta ennustaa täysin varmasti, mutta on olemassa yksinkertainen keino, joka viittaa asiaan. Tämä on nimittäin lohkoketjun käytettävyys. On olemassa kryptovaluuttoja, joiden lohkoketjun ainoa tarkoitus on toimia perinteisen valuutan tavalla. Nämä kryptovaluutat voi olla hetkellisesti trendikkäitä, mutta niiden arvo tulee oletettavasti tippumaan. Tästä ainoana erona on tietenkin Bitcoin, jolla on erityinen sija, koska se on ensimmäinen kryptovaluutta.

Jos lohko ketjulla on taas monia käytettäviä toimintoja, kuten rahoituksen hajautus tai vaikka äänestäminen, useammat yhtiöt ja yksityiset ihmiset ovat kiinnostuneita lohkoketjun käytöstä. Mitä enemmän ihmiset haluavat käyttää lohkoketjun ominaisuuksia, sitä enemmän heidän tulee ostaa kryptovaluuttoja. Tämä tietenkin siten nostaa valuutan arvoa. Siksi on suositeltavaa tutustua lohko ketjuihin ja niiden käytettävyyteen. Voit jopa löytää vaihtoehtoja, joiden toiminnot kiinnostavat sinua.

Miten voit ostaa kryptovaluuttoja?

Nyt kun olet päättänyt, mitä kryptovaluuttoja haluat ostaa, sinun tulee tietenkin tietää, miten voit ostaa niitä. Jos sinulla ei ole vielä ollenkaan kryptovaluuttoja omistuksessa, sinun tulee suunnata vaihdolle. Vaihdoksi kutsutaan sivustoja, jotka myyvät kryptovaluuttoja. Siellä voit vaihtaa kryptovaluuttoja joko fiat-valuuttaan tai muihin kryptoihin. Vaihtoja on tietenkin monia erilaisia, eri toiminnoilla ja hinnoilla, joten on hyvä idea tutustua arvosteluihin, ennen kuin valitset vaihdon.

Kun olet valinnut vaihdon itsellesi, sinun tulee aloittaa rekisteröityminen. Jotkut vaihdot vaativat tunnistautumisen heti alussa, kun taas toiset pyytävät sinua tekemään sen vasta jälkikäteen. Tämä kannattaa tietenkin ottaa huomioon, koska tunnistautuminen voi viedä jonkin aikaa. Kun olet rekisteröitynyt ja suorittanut mahdollisen tunnistautumisen, sinun tulee tallettaa fiat-valuuttaa. Tämä onnistuu eri vaihdoilla eri tavalla, mutta se on yleensä hyvin yksinkertainen prosessi. Kun olet tallettanut haluamasi summan, voit siirtyä markkina osioon ja ostaa haluamaasi kryptovaluuttaa. Näin olet juuri ostanut ensimmäiset kryptovaluutat itsellesi!

Muista siirtää valuutat lompakkoon!

Vaihdot ovat yleisesti ottaen turvallisia. Kuitenkin ei ole ikinä suositeltavaa säilyttää kryptovaluuttoja vaihdoilla pitkiä aikoja. Vaihdot joutuvat silloin tällöin hakkerien uhriksi, ja haluat varmasti välttää juuri ostamasi valuuttojen menetyksen. Samalla siis kun tunnistaudut sivustolle, onkin hyvä idea hankkia itsellesi lompakko.

Näitäkin on monia erilaisia. Esimerkiksi niin sanotut kuumat lompakot ovat nopeampia, ja sopivat päivittäiseen kaupankäyntiin, kun taas kylmät lompakot ovat parempia pitkäaikaiseen säilytykseen. Siitä syystä monilla omistautuneilla sijoittajilla onkin molemmat lompakot käytössä. He käyttävät kuumia lompakoita silloin, kun he haluavat käydä kauppaa, ja kylmiä lompakoita, kun he haluavat säilyttää valuuttoja pidemmän aikaa.

Sinä itse vaikutat suoraan kryptovaluuttojen turvallisuuteen

Kuten mainitsimme, kryptovaluutoissa aivan kuten kaikissa muissakin sijoittamisessa on omat riskinsä. Koska kyseessä on vieläkin varsin uusi keksintö, se kerää vieläkin epäileviä katseita, varsinkin turvallisuuteen liittyen. Kuitenkin kryptovaluuttojen turvallisuuteen voit vaikuttaa itse.

Käytä siis aikaa siihen, kun valitset käyttämäsi vaihdon. Sen lisäksi on hyvä siirtää kaikki kryptot välittömästi niille tarkoitettuun lompakkoon. Sillä tavalla ne ovat paremmassa turvassa.

Miten voit myydä kryptovaluuttoja?

Sijoittajat ovat onnistuneet haalimaan paljonkin voittoja myymällä kryptoja niille otollisella ajalla. Jos olet kiinnostunut kryptovaluuttojen myymisestä, sinua varmastikin kiinnostaa, miten se voidaan oikein tehdä.

Tähän on monta erilaista keinoa. Tietenkin voit suunnata takaisin vaihdolle, ja myydä kryptot siellä fiat-valuuttoihin. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa tapa. Monet kryptovaluutat voidaan myös myydä toiselle sijoittajalle. Tätä kutsutaan nimellä Peer-to-peer tai P2P kaupankäynniksi. Myydessä valuuttoja toiselle sijoittajalle on kuitenkin tärkeää, että olet varovainen, ja otat kaikki turvallisuusasiat huomioon. Sovi kaikista asioista etukäteen, ennen kuin teet siirron. Tällä tavalla voit välttää huijauksen uhriksi joutumisen.

Krypto valuutoissa on korkea volatiliteetti

Yksi asia, miksi monet epäilevät kryptovaluuttoja, on niiden hyvin korkea volatiliteetti. Jokaisen valuutan arvo voi heitellä uskomattomilla tavoilla jo muutaman tunnin sisällä. Tästä syystä ne ovat yksi haastavimmista sijoituskohteista käydä päiväkauppaa. Sen sijaan onkin suositeltavaa sijoittaa niihin pitkäaikaisesti. Tällä tavalla voit aina odottaa laskuajan yli, ja myydä krypton, kun niiden arvo on lähtenyt taas nousemaan.

Kryptovaluutat jatkavat ihmisten kiinnostamista

Kryptovaluutta ala on todellakin vieläkin uskomattoman trendikäs. Se on mullistanut koko sijoittamisen siinä mielessä, että nykyään jopa nuoremmat ovat kiinnostuneet sijoittamisesta, eikä se ole enää pelkästään vanhempien henkilöiden harraste. Se sisältää paljon mahdollisuuksia, mutta tietenkin sinun tulee olla tietoinen riskeistä.

Haluaisit sitten itse hypätä kryptovaluuttojen maailmaan tai haluat vain ymmärtää asiasta enemmän, jotta voit keskustella asiasta illallisella, olet nyt valmis. Tietenkin kryptojen maailmaan kuuluu monia muitakin yksityiskohtia, mutta kertomamme perusteet riittävät täydellisesti tietämään tarpeeksi aiheesta. Oletettavasti nyt tiedät jopa enemmän kuin monet niihin sijoittaneet tietävät!