70-luvun suosikkipeli päivitetty uuteen uskoon

Monet voivat vielä muistaa 70-luvun suosikkipeli Mastermindin. Tämä peli on päivitetty uuteen uskoon ja nykyaikaan. Kun aikaisemmin pelissä saattoi olla kaksi pelaaja, nyt peliä voi pelata kahden sijasta jopa viisi. Pelistä pidetään, koska siinä on mahdollista treenata omia koodinmurtamistaitojaan. Samalla kun peli on todella hauska, on se myös opettavainen. Ei ole siis sattumaa, että pelistä on tullut niin suosittu.

Ei aivan pienemmille lapsille

Vaikka Mastermind peli on tavallaan koko perheen peli, jota pelataan monessa perheessä yhdessä, ei se kuitenkaan sovellu aivan nuoremille ihmisille. Ikärajasuosituksena on 8+, joten lasten olisi hyvä olla jo peruskoulussa, ennen kuin alkaa tätä klassikkoa pelaamaan. Suosittu peli lasten keskuudessa on suosittu lasten keskuudessa, sopii se erinomaisesti myös vanhuksille. Peli sopii ennen kaikkea heille, jotka pitävät strategisista peleistä, koska tässä pelissä myös aivot saavat jumppaa.

Käytännössä pelissä on siis kyse koodin murtamisesta ja pelaajat pääsevät ajattelemaan vihjeitä arvatessaan. Nykyisin peli on suosittu lasten lisäksi myös monen vanhemman keskuudessa, koska peli muistuttaa heitä omasta lapsuudesta.

Mastermindin peliohjeet

Mastermind on siis samaan aikaan hauska, mutta myös strateginen ja opettavainen. Käytännössä pelissä yksi pelaajista keksii muilta salassa väriyhdistelmän. Muiden pelaajien tehtävä on tämän jälkeen yrittää saada selville, mikä väriyhtälö on. Eli mistä väreistä väriyhdistelmä koostuu ja missä järjestyksessä värit ovat. Muiden pelaajien pitää arvuutella oikea väriyhdistelmä, oikeat värit ja oikeassa järjestyksessä. Se pelaaja, jolla on pelikierroksen jälkeen eniten pisteitä ja joka arvailee muita paremmin, on luonnollisesti pelin voittaja.

Mastermind on hyödyllinen ja kätevä peli

Mastermind peli ei vie paljoa tilaa kenenkään kodista ja se tulee kätevässä pakkauksessa, johon pelin voi siivota aina pelaamisen jälkeen. Mastermindia ei myöskään tarvitse joka kerta järjestellä johonkin suureen laatikkoon, vaan kaikki pelin pienet palat saa kätevästi säilytettyä pelin sivulokeroissa. Pelin mukana tulee myös sääntökirja, josta kannattaakin säännöt kerrata, jos edellinen pelikerta on 70-luvulta. Myös sääntökirjan saa näppärästi säilytettyä pelin sivulokeroissa.

Yksi syy Mastermindin suosiolle on sen nopeudessa. Jos mietitään vaikka Monopolia, niin pelin pelaamista varten olisi hyvä varata aina riittävästi aikaa. Perheet ovat nykyisin todella kiireisiä, joten voi olla vaikea irrottaa illasta aikaa tunniksi, saati kahdeksi pöytäpelin pelaamista varten. Sen sijaan Mastermind on nopea peli, jonka pelaamisen riittää esimerkiksi 30 minuuttia. Toisin sanoen peli sopii pelattavaksi, vaikka illallisen jälkeen samalla kun nautitaan jotain jälkipalaa. Parhaimmillaan pelissä voi ratkaisun löytää myös jopa ihan kymmenessä minuutissa – tämä riippuu siis siitä, miten nopeasti pelaajat vain sattuvatkin arvaamaan oikean väriyhdistelmän tässä strategisessa pelissä.

Mastermind ja muut pöytäpelit haastavat konsolipelaamista

On selvää, että aika 70-luvulla oli hyvin erilaista verrattuna nykyaikaan. Silloin ei vielä juurikaan ollut konsolipelejä eikä muutenkaan tekemistä yltä kyllin. Sillä tavoin 70-luvulla ihmisillä olikin aivan eri tavalla aikaa pelata esimerkiksi konsolipelejä keskenään kotona. Perheiden olikin helpompi löytää Mastermindin kaltaisia pelejä 70-luvulla sekä löytää pelaamiselle myös enemmän yhteistä aikaa pelaamista varten.

Nykyisin yksilöt ja perheet ovat niin kiireisiä, että yhteistä aikaa on valitettavan vähän tarjolla. Lisäksi ennen kaikkea konsolit ja tietokonepelaaminen ovat suositumpia lasten ja nuorten keskuudessa. Konsoli- ja tietokonepelit tarjoavat niin valtavan määrän ärsykkeitä koko ajan, että nykynuoret voivat kokea pöytäpelin jokseenkin tylsänä tai yksinkertaisena. Nykynuorille ja lapsille pitäisi olla koko ajan jotain ärsykkeitä. Mastermindin kaltainen peli voi silti olla juuri oikea ratkaisu, koska siinä perhe kokoontuu edes hetkeksi yhteen.