Windows 10 on edeltäjiänsä kehittyneempi monesta syystä

Windowsit ovat kehittyneet paljon ensimmäisistä verioistaan. Isoin muutos havaittiin Windows 97 kohdalla, joka toi vahvasti uudenlaisen Windowsin käyttäjien iloksi varsinkin visuaalisuudeltaan. Siitä on tullut koko ajan käyttäjälähtöisempi sekä helppokäyttöisempi verrattuna sen ensimmäisiin versioihin, jotka tunnettiin melko insinöörimäisempinä ja vaikeakäyttöisempinä. Nykyään ne ovat innovatiivisia ratkaisuja ja tuovat alalle lisää kilpailua.

Apple on kirittänyt Microsoftia suurempaan vauhtiin tarjoten kovaa kilpailua omilla tietokoneillaan. Applesta onkin tullut todella suosittu sekä älypuhelimissa että tietokoneissa. Välillä Windows ja Microsoft ovat joutuneet selvästi takaa-ajajan asemaan taistelussaan Applea vastaan, mutta toisaalta Microsoftin etu sen tuoma mahdollisuus monen laitevalmistajan käyttöön. Windowsia voi käyttää esimerkiksi Asus ja Acerin kanssa.

Bill Gates teki Microsoftilla jättiomaisuuden

Microsoftin perustaja on Bill Gates, joka loi yrityksellään yli satojen miljardien omaisuuden. Gates onkin ollut jo vuosia joko rikkain tai kolmen rikkaimman ihmisen listalla. Gatesin kanssa rikkaimmasta paikasta kamppailee vuosittain varsinkin Amazonin perustuja sekä eräät sijoittajagurut. Gates lahjoittaa ison osan omaisuudestaan myös hyväntekeväisyyteen ja hänellä yhdessä entisensä vaimonsa kanssa hyväntekeväisyysjärjestö.

Windowsin käytölle ei näy hiipumista ja esimerkiksi Windows 10 on otettu erittäin hyvin vastaan käyttäjien puolesta. On selvää, että nykyaikaiset käyttäjät toivovat kaiken toimivan mahdollisimman helposti ja vaivattomasti. Kaiken on lisäksi oltava nopeaa ja intuitiivista.

Toisin sanoen käyttäjät eivät halua käyttää aikaansa opetellakseen käyttämään Windowsia, mikä onkin ihan ymmärrettävää, koska Windows ei sinällään ole se varsinainen työkalu kenellekään. Windows vain tarjoaa sen ympäristön, johon käyttäjät voivat sitten ladata käyttämiään ohjelmistoja ja tiedostoja.

Windows ominaisuudet

Nykyisin Windows ei suoraan sisällä edes Microsoft Officen ohjelmistoja niin, että käyttäjät voisivat hyödyntää niiden täysversioita maksutta. Officen ohjelmistoista kuten Wordistä ja Power Pointista on siis tehty maksullisia, joista käyttäjien pitää maksaa lisää.

Usein tietokonetta ostaessaan käyttäjä saa tarjouksen, jolla saa hieman alennusta Officesta. Office on monelle Windows-käyttäjälle tärkeä, koska se sisältää esimerkiksi työelämässä usein käytettyjä virtuaalisia työkaluja. Tunnetuimmat ja käytetyimmät näistä ovat tekstinkäsittelyohjelma Word, taulukkolaskentaohjelmisto Excel sekä erilaisia esityksiä varten käytetty Power Point. Kaikki nämä ovat todella käytettyjä ohjelmistoja ympäri maailman.

Windows tuo arvoa Microsoftille

Monet työpaikat siis luottavat Windowsin ohjelmistoihin työpaikoillaan. Luottamus on tyypillisesti yritysmaailmassakin arvokasta, joten on selvää, että Windowsin ja sitä kautta Microsoftin arvo on suuri. Microsoft onkin yksi suurimmista yrityksistä maailmasta.

Sen kanssa arvokkaimmasta yrityksestä kamppailee vuosittain varsinkin Google, jotkut teleoperaattorit ja öljy-yhtiöt, Facebook, Apple sekä Amazon. Toistaiseksi Microsoft on pärjännyt kilpailussa hyvin, mutta aika tulee näyttämään millä tavoin esimerkiksi Tesla sekä kryptovaluutat tulevat haastamaan pidempään arvokkaimpien yritysten listalla menestyneitä.

Tosin eihän näistäkään monet ole pitkään olleet suosittuja yrityksiä. Jos tarkastellaan Microsoftia, Facebookia ja Googlea, voidaan kaikista todeta niiden olevan varsin nuoria yrityksiä. Google alkoi takoa rahaa 2000-luvun alussa ja Facebook vuosina 2006–2007. Onkin jopa melko ihmeellistä, miten näin nuoret yritykset ovat kasvaneet näin vauhdilla suurimmiksi yrityksiksi. Amazonkin on toiminut vasta 1990-luvulta lähtien, joten vanhasta yrityksestä ei voida vielä senkään kohdalla puhua.

Windowsin tulevaisuus kovassa kilpailussa

Windows on ollut suosittu kuitenkin jo 30 vuoden ajan, eikä tälle näy loppua. Microsoft on onnistunut päivittämään ohjelmistonsa aina vastaamaan nykytrendejä, ja Windows 10 onkin todella moderni käyttöliittymältään.

On mielenkiintoista seurata mitä Apple ja Microsoft keksivät näihin ihmisten päivittäin käyttämiin järjestelmiinsä seuraavaksi. Varmaa on todennäköisesti vain se, että niistä tulee jatkuvasti helpompia, vaivattomampia sekä nopeampia käytettäväksi kaikille käyttäjille.