Video-ovikellon avulla näet etänä, kuka ovellasi on

video-ovikello

Video-ovikello on nykyaikainen ovisilmä. Se yhdistetään älypuhelimen sovellukseen, jonka kautta voit tarkistaa, kuka ovesi takana on, vaikket itse olisikaan kotona. Näin saat lisäturvaa kodillesi myös esimerkiksi ollessasi matkoilla. Video-ovikelloja asennetaan useimmiten koteihin, mutta yhtä hyvin sitä voisi käyttää myös vaikkapa mökillä. On helpottavaa tietää, että voi tarkastella kotinsa tai mökkinsä tilannetta aina, kun haluaa.

Ovikelloja on erilaisia, ja niiden ominaisuuksiin kannattaa tutustua huolella ennen ostopäätöstä. Tavallisesti video-ovikelloissa on mahdollisuus kaksisuuntaiseen keskusteluun. Sitä varten niissä on sekä kaiutin että mikrofoni. Kuulet älypuhelimestasi ovella olevan henkilön puheen, ja hän kuulee sinut ovikellon kaiuttimesta. Yleensä video-ovikelloissa on myös liiketunnistin, joten se havaitsee tulijan jo ennen kuin hän on soittanut ovikelloa. Suomen sääolosuhteet ovat melko haastavat. Siksi on hyvä, että yleensä video-ovikellot ovat säänkestäviä ja niissä on yönäkö, jolloin ne toimivat hämärässäkin.

Ovikello yhdistetään puhelimeen sovelluksella. Sovellus hälyttää, kun ovella havaitaan liikettä, tai ovikelloa soitetaan. Sen kautta voi myös katsoa ovikellon lähettämää livekuvaa milloin tahansa. Sovelluksen kautta voi kätevästi säätää laitteen asetuksia, esimerkiksi muuttaa sen toimintasädettä.

Virta ovikelloon tulee joko pattereista, akusta tai verkkovirrasta. Verkkovirtaan yhdistettävän laitteen asentaminen voi olla hieman vaivalloisempaa, mutta kokonaisuutena laite on huolettomampi, koska siihen ei tarvitse vaihtaa pattereita tai akkua. Olisihan se ikävää, jos akku loppuisi yhtäkkiä esimerkiksi ollessasi matkalla, etkä pääse heti sitä vaihtamaan. Tällöin video-ovikellosta ei ole hyötyä.

Joihinkin malleihin voi laittaa SD-kortin, johon tiedot tallentuvat. Lisäksi joidenkin video-ovikellojen pakkaus sisältää erilaisia kuoria, joilla kellon saa muokattua sopimaan paremmin talon tyyliin ja väreihin.

ezviz ovikello

Helppokäyttöinen Ezviz DB1 video-ovikello tuo turvaa kotiovellesi

Video-ovikellon ansiosta olet aina kartalla siitä, kuka ovesi takana on ja millä asialla. Se antaa turvaa kodillesi, ja on erityisen kätevä silloinkin, kun kuriiri toimittaa pakettia ja et satu itse olemaan kotona. Voit keskustella ovikellon kautta kuriirin kanssa, ja kertoa hänelle, mihin paketin voi jättää, tai koska sen voi toimittaa uudestaan.

Ezviz DB1 -ovikello on keskihintainen video-ovikello. DB1 asennetaan ulko-ovelle vanhan ovikellon paikalle ja olemassa olevaan soittokelloon liitetään tehoyksikkö. On kätevää, kun ei tarvitse huolehtia laitteen akun lataamisesta tai paristojen vaihtamisesta. Se on helppo ja huoleton video-ovikello. Sitä varten ei välttämättä tarvitse erillistä tukiasemaa, vaan pelkästään video-ovikello ja älypuhelin riittävät.

Ezvizin valikoimassa monia muitakin turvalaitteita, esimerkiksi vuotovahti ja erilaisia liiketunnistimia ja valvontakameroita sekä sisä- että ulkotiloihin. Kaikki laitteet voi yhdistää sovellukseen, jonka kautta niitä voi hallita ja tarkastella niiden tuottamaa dataa. Laitteista voi rakentaa yksilöllisen, omia tarpeita vastaavan kokonaisuuden moniin eri kohteisiin.

Katso Mobiilisanomat.fi -sivustolta Ezviz video-ovikellon käyttöönotto-ohjeet.

Ezviz video-ovikellot, turvajärjestelmät ja muut älykoti-tuotteet löydät Luurinetti.fi -verkkokaupasta.