Volvo otti käyttöön 180km/h nopeusrajoituksen kaikkiin uusiin autoihinsa

Tästähän oli juttua viime vuonna ja monet pohtivat, että onkohan tämä nyt totta vai pelkkä ajatusleikki.

Malin Ekholm, Volvo Cars Safety Centren johtaja
Malin Ekholm, Volvo Cars Safety Centren johtaja

No nyt se on sitten selvinnyt kun Volvo julkaisi viikko sitten tiedotteen aiheesta (Every Volvo model now comes with a 112mph speed limit and Care Key), jossa todettiin mm. että

”Uskomme autonvalmistajalla olevan vastuu liikenneturvallisuudesta. Nopeudenrajoitus-teknologiamme sekä sen tuottama dialogi auttavat ihmisiä ymmärtämään että ylinopeus on vaarallista sekä lisäksi tuovat turvallisuudentunteen ajajalle.”

Paitsi että yleiseksi nopeusrajoitukseksi on sääädetty tuo 180km/h, niin Care Key -järjestelmä mahdollistaa oman huippunopeuden säätämisen alemmaksi.

Volvon nopeusmittari
Volvon nopeusmittari

Jäämme katsomaan, mitä käy Volvon myynnille. En uskoisi tämän innostavan kaikkia asiakkaita, joista osa kenties haluaa mahdollisuuden yli 180km/h nopeuksiin. Ihmettelen myös, että eikö tuo Care Key olisi riittänyt, kun olisi sitten halutessaan voinut asettaa sen 180km/h kuitenkin ja asiakashan on aina oikeassa niissä firmoissa, joissa keskitytään asiakkaaseen. Volvokin valmistaa autoja myyntiin ympäri maailmaa, ja vaikka ruotsalaiset asiakkaat olisivat nopeusrajoitukseen tyytyväisiä, monessa muussa maassa se saattaa aiheuttaa markkinointiongelmia.

”Tutkimukset ovat osoittaneet, että keskimääräisesti ihmisillä on heikko ymmärrys ylinopeuden vaaroista. Tämän vuoksi useat ihmiset ajavat usein liian nopeasti eivätkä osaa soveltaa nopeutta tilanteeseen sopivaksi”

Kertoo Volvo vielä tiedotteessaan.

Volvon ratti
Volvon ratti

Kyllähän Volvoissa tehoa on, tässä mennään autobahnilla 250km/h, Volvo V60 POLESTAR 367HP (kohta 2:20):

Lähde: Popular Mechanics