PlayStation 5 – Mitä tiedämme uudesta konsolista juuri nyt

Uusimman sukupolven konsolit eivät enää ole kaukana. Valoa alkaa jo näkyä tunnelin päässä Sonyn uusimmalle konsolille eli todennäköisesti Playstation 5 nimellä julkaistavalle laitteelle.

Uusimpien tietojen mukaan Playstation 5 saattaa peitota tehoissa jopa Microsoftin uusimman Xbox konsolin. Vain muutama viikko sitten eli 18.4 Playstationin Youtube kanavalla pidettiin lähetys, jossa paljastettiin uusimpia tietoja laitteesta sekä vahvistettiin jo pinnalla olleita huhuja.

Tässä lähetyksessä Sonyllä työskentelevä Mark Cerny kertoi useita loistavia vinkkejä siitä, että mitä meidän tulisi odottaa uusimmalta laitteelta.

Tärkeimmät ominaisuudet jotka Mark Cerny mainitsi lähetyksen aikana olivat:

  • 10,28 teraflopin näytönohjain
  • Ray Tracing tuki
  • 825 gigatavun SSD-kovalevy
  • Mahdollisuus lisätä tallennustilaa

Näistä ominaisuuksista kiistatta mielenkiintoisin on mahdollisuus lisätä muistia poistamatta alkuperäistä kovalevyä. Aikaisemmissa malleissa alkuperäinen kovalevy täytyi ottaa irti. Tämän jälkeen sillä olleet tiedostot piti kopioida toiselle kovalevylle.

Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kovalevyn vaihtoon tarvittiin jokin toinen toimiva laita. Nyt lisää tilaa peleillä tai elokuville voi lisätä vain ruuvimeisselin avulla ilman ylimääräisiä laitteita.

Mitä ominaisuuksia tai etuja olisi mukava nähdä uudessa PlayStationissa?

Kuten varmasti jokaisella lukijallamme, on myös meillä pieniä toiveita siitä, että mitä kaikkia uusia ominaisuuksia PS5 konsoli voisi tuoda mukanaan.

Varmasti jokaiselle tuttu Dualshock ohjain on jokaisen huulilla juuri nyt. Aina uuden konsolin myötä olemme saaneet nähdä myös uuden ohjaimen. Yksi toivottu ominaisuus olisi se, että näitä ohjaimia saisi useammassa eri koossa. Juuri nyt ohjaimia on julkaistu aina vain yhden kokoinen malli, joten se ei sovellu kaikista suurimpiin kätösiin enää yhtä näppärästi.

Toisena loistavana ominaisuutena voisi olla Playstation Store -palveluun saatava bonus talletuksen yhteydessä. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että jos pelaaja tallettaisi tililleen 50 euroa rahaa, saisi tästä hyvästä esimerkiksi Playstation + jäsenyyden kuukaudeksi tai jopa ylimääräistä käteistä. Talletusbonukset ovat erittäin yleisiä esimerkiksi internetiin sijoittuneille pelisivustoille.

Milloin saamme kuulla lisää uutta tietoa?

Juuri nyt ei ole täyttä varmuutta siitä, että milloin PS5 konsolista tihkuisi uutta tietoa julkisuuteen. Olemme kuitenkin saaneet käsiimme muutaman tärkeän palasen, jotka jokaisen PS5 fanin tulisi tietää:

  • PS5 tullaan julkaisemaan joulukuuhun 2020 mennessä, todennäköinen julkaisu tapahtuu marraskuussa
  • Sony ei tule julkaisemaan tätä laitetta tuttuun tyyliin E3 messuilla, vaan Sony julkaisee sen itsenäisesti
  • Uusimpien tietojen mukaan uusi PS5 konsoli tukee jopa 8K resoluutiota
  • Vanhat virtuaaliset sekä fyysiset pelit toimivat myös uudessa konsolissa

Vaikka kuvia ei ole vielä virallisesti julkistettu löydät spekulaatiota sekä tietoa Sonyn patentista aikaisemmin julkaisemastamme artikkelista täältä