Tältä näyttää Gold BMW / 2021 i4 concept – Ensi vuonna melkein tällaisena myyntiin tuleva sähköauto – Supercar Blondie esittelee

BMW suunnittelee, kuten monet muutkin, futuristisia sähköautoja, jotka tulevat tuotantoon jo piakkoin.

Sports mode, punainen mittaristo

Gold BMW / 2021 i4 concept on täyssähköauto erittäin viimeistellyillä pienillä yksityiskohdilla. Videolla esitellystä kokonaisuudesta jopa yli 80% on tulossa sellaisenaan ensi vuonna julkaistavaan tuotantomalliin.

Videolla Supercar Blondie esittelee tämän hienouden (hyvin lyhyt ajotesti n. 7:40):

Eräs yksityiskohta on auton ääni, joka suunnitellaan tarkasti kokeneen säveltäjän johdolla. Eli kun sähköauto on huomattavan äänetön, tehdään kuitenkin äänet, että tuntee että autossa on moottori. Eräänlainen erikoisuus tämäkin on. (Joskin näinhän tehdään myös joissain polttomoottoriautoissakin nykyään, ks. artikkelimme Tuotteiden feikkiäänet: äänekkäämpi pölynimuri, autojen moottorien kaiuttimet – Kyllä, nekin voi kytkeä pois jolloin auto on hiljaisempi).

Gold BMW / 2021 i4 concept
Gold BMW / 2021 i4 concept
Gold BMW / 2021 i4 concept

Hienohan tuo on. Joskin viime aikaiset tutkimukset, joissa sähköautojen akkukennostoissa käytetyt yksiköt ovat osoittautuneet kestämättömiksi pikalatauksessa, saattavat viivästää sähköautojen esiinmarssia (mm. Taknikka & talous 17.3.2020: Sähköauton pikalataus onkin tuhoisaa akuille? – 60 latauskerran jälkeen kennot halkeilivat testissä). Lisäksi tietenkin tämä tämän päivän koronaepidemiakin todennäköisesti hidastaa kaikenlaista tuotantoa.

Mutta kokonaisuudessaan, onhan tämä hieno auto ja olisi mukava päästä testiajamaan.

Moottorissa on 530 hevosvoimaa ja 80kWh akkupaketti. Yhdellä latauksella pääsee 600km. Sitten on pidettävä kahvitauko :D.

Lähde: Youtube – Supercar BlondieThe Gold BMW, Car and Driver