Cap’n Crunch Bo’sun whistle oli oheistuotteena Kapteeni Krunts -murojen kanssa 60-luvulla. Muropaketissa oli mukana yllätys, pilli joka pyrki jäljittelemään laivojen ääniä.

Cap’n Crunch Bo’sun whistle

Pilli tuli tunnetuksi siitä, että sen 2600Hz ääni oli juuri sopiva ”hakkeroimaan” AT&T:n lankalinjan operaattori-tilaan. Tällöin soittaja voi soitella kaukopuheluita ilmaiseksi. Sama ääni saatiin toki oikealla soittimellakin, mutta tämä pilli tuli ikoniseksi varhaishakkerin merkiksi. Näitä hakkeroijia kutsuttiin nimellä ”phone phreak”.

Videolla John Draper aka Captain Crunch esittelee kuinka hän käytti pilliä (n. kohta 0:15):

9-Mode blue box

Eräät hakkerit menivät niin pitkälle, että myivät ns. Blue-box-konsoleita, jotka jäljittelivät muitakin operaattoreiden käyttämiä ääniä. Näistä innovaatioista innostuivat myös Applen Wozniak ja Jobs, ja oman kertomansa mukaan tämä innosti heitä tutkimaan ja kehittämään teknologiaa varhaisina vuosinaan.

Oheisella videolla esitellään kuinka Blue Box hakkeroi 60-luvun puhelimen:

Tämä on kyllä erittäin ovela historia ja kertoo siitä, että ihminen on kekseliäs murtamaan salauksia, jos ne ovat murrettavissa.

Steve Wozniak kertoo omasta suhteestaan puhelinhakkerointiin:

Tällä videolla ”8-bit guy” pitää luennon phone phreakingista – luento alkaa 4:20:

Jälleen totean, että kyllä tämä youtube on mukava, koska voi katsella tällaisia dokumentteja ilmaiseksi missä vain missä on web. Näitä olisi hyvin vaikea löytää ilman tätä mediaa!

Lähde: Atlas Obscura

Edellinen artikkeliOcto-Bouncer on robotti, joka pompottaa pingispalloa maailman loppuun asti
Seuraava artikkeliWave Organ on jättimäinen aaltojen ääniä voimistava urkuteos San Franciscossa