Juustotäytteinen pihvi uppopaistettu, käärittynä pekoniin ja burgeriksi, ohjeet.

Nykyään puhutaan ja kirjoitetaan paljon terveysruoista. Kuitenkin on hetkiä, jolloin voi vähäksi aikaa olla ja tehdä sellaista ruokaa mikä välttämättä ei ole niin terveellistä – Ainakaan rasvaisuutensa puolesta.

BURGERI

Mainittakoon vielä hauska asia, nimittäin se kuinka eri maissa on erilaiset ruokasuositukset vaikka ihmiset ovat samoja. Sekä tietenkin viime aikoina käynnissä ollut julkinen keskustelu onko liha hyvä vai paha (Uusi tutkimus väittää, että punainen liha onkin terveellisempää kuin on luultu – suomalainen professori tyrmää: Tuloksia tulkittu väärin 1.10.2019 IL).

Ehkä joku päivä saamme vastauksen tähän kysymykseen.

Sitä odotellessa voi vaikka tehdä pekoniin käärityn uppopaistetun juustohampurilaisen.

Tässä tehdään jauhelihasta pihvi, jonka sisään laitetaan cheddaria. Paistetaan tämä ja tehdään pekonit uunissa. Tähän väliin varoituksen sana, jonka ammattikokit tietävät yleensä: Älä pidä ruokaa suorassa kosketuksessa alumiinifolioon kokatessasi vaan laita esim. leivinpaperia väliin. Alumiini imeytyessään ruokaan on erittäin epäterveellistä.

Pihvi kääritään pekoniin ja leivitetään ja uppopaistetaan. Justopaahtoleivät ja majoneesi sekä muutama kasvis viimeistelevät burgerin. Kiitos kyllä.

Valmistus videolla: Bacon Wrapped Deep Fried Burger:

Pyrimme tasapuolisuuden vuoksi tekemään piakkoin myös kasvisruoanlaittoa käsittelevän artikkelin.

PEKONIA

Mutta mainittakoon, että kyllä tällaisellekin ruoalle on runsas kysyntä ja hyvältähän tuo näyttää maistuvan. Tosin yksi kommentti oli, että maistuu enimmäkseen pekonille. Eli ainoa keino on testata itse.

Lisää dialogia aiheesta lihe: 7.2.2019: ”Punainen liha ei ole vaarallista” – Lihakeskusliiton puheenjohtajan mielestä huippu-urheilija tarvitsee ehdottomasti lihaa.

Lähde: HellthyJunkFood