Omien vinyylien tekeminen on nykyään helppoa. Senkun lähettää painettavaksi, hinnaltaan n. 700 euroa 100kpl. Netissä on useampikin tekijä. Nyt on tulossa tähän ’laajennus’, eli kotikaiverrin.

PHONOCUT

Kickstarter-projekti Phonocut tarjoaa kaivertimen kotiin. Levyn puolelle saadaan mahtumaan 15 minuuttia (levyt ovat 7- tai 10-tuumaisia). Yksi levyaihio maksaa 10 euroa ja itse kaiverrin 999 euroa. Pikkaisen kallista (tai ei oikeastaan), – olisihan tuo melko hauska systeemi. Maksaisi itsensä pois jos kaivertelisi esim. 30 euron hintaan yksittäisiä levyjä. Levyt soivat ihan perussoittimessa.

PHONOCUT keikalla
PHONOCUT studiossa

Äkkiä laskemalla 1000/(30-10) tulee 50 levyä. Eli jos saisi myytyä 50kpl 30 euron kaiverruksia vaikka kavereille, niin olisi jo omillaan. Varsin tervetullut idea. Odotetaan sitten se 2-3 vuotta, niin kiinalaiset ovat kopioineet idean. Harmiksi (tai kuluttajien ei) nämä kickstarter-projektit siirtyvät nykyään usein melko pian Kiinan tehtaille epäeettisille patentittomille markkinoille.

Recording Voice Direct to Disc:

Introducing PHONOCUT:

Kickstarter-projekti keräsi äkkiä tarvittavat $222349 ja toimitukset alkavat ensi vuoden joulukuussa. Vielä on 21 päivää aikaa ennakkotilata kaiverrin.

Mainittakoon vielä, että Phonotcut pitää sisällään ohjelmiston, joka muokkaa sisääntulon äänen sopivaksi kaiverrukseen. Eli tämä on todella hyödyllinen ominaisuus – Mutta signaaliketju ei ole täysin analoginen.

PHONOCUT
PHONOCUT

Lähde: Kickastarter, Engadget

Edellinen artikkeliHarry Potter -yllätys jouluksi: Kuusen latvaan Tylypahkan linna
Seuraava artikkeliGaffGun teippaa johdot lattiaan automaattisesti rullaten – valo- tai äänimiehen ase.