Inklusiivisuus on nyt kuuluisa sana. Sanotaan, että kaikkien pitää kuulua joukkoon, ja että ei pidä määrittää naista, tyttöä, miestä tai poikaa minkään pukeutumisen tai muun sellaisen perusteella.

Mattel Launches Gender-Inclusive Doll Line

Silloin kun itse olin pieni, niin oli he-man-nukkeja ja barbeja. Yleensä pojilla edellisiä ja tytöillä jälkimmäisiä. Nyt on asiat menneet monimutkaisemmiksi. Nimittäin on alettu pohtia mitkä vaatteet tai pukeutumistyylit kuuluvat tytöille ja mitkä pojille. Sitten tämän pohdinnan perusteella on päätelty, että nyt pitää tarjota tytöille poikien tyylejä ja pojille tyttöjen tyylejä. Eli tavallaan pitkäaikainen työ, että ei erikseen määritellä mikä on pojan ja mikä on tytön lelu heitetään roskiin ja määritellään jälleen sukupuolittuneet lelut, jotka sitten inklusiivisesti tarjotaan sekä tytöille että pojille. Kuulostaa monimutkaiselta. Ja sitä se ehkä onkin. Mutta mikäpä sukupuoleen liittyvä nykyään olisi yksinkertaista?

Oheisella videolla esitellään mattelin nuket:

Onhan tämä kiinnostavaa kehitystä ja toisaalta jokseenkin kummallista. Itse muistan, että vaikka lapsena oli hemanit, niin ei pojilta kielletty barbieitakaan. Mutta jostain syystä ne hemanit kiinnosti enemmän. Kaverillani oli jopa se pääkallolinna, joka aukesi kaksi miekkaa yhdistäen.

Video: 1981 Castle Grayskull Commercial:

BARBIE VETTE PINK CORVETTE COMMERCIAL:

Lähde: Geek

Edellinen artikkeliTämä sateenvarjo ponnahtaa pystyyn repusta narua vetämällä – Handsfree
Seuraava artikkeliCommodore PET 4032 restoraatioprojekti