VAIO SX12 tuuppaa pikkuläppäriin kaikki mahdolliset liitännät – Toivottavasti tämä on uusi trendi

Monesti olemme nähneet liitäntöjen vähentyvän niin tietokoneissa kuin puhelimissakin – Joissa lähinnä on pudotettu 3,5mm liitäntä. Näitä liitäntöjä pidetään jotenkin vanhanaikaisina on hankalina. Todellisuus on kuitenkin, että langaton teknologia ei ole vielä lainkaan valmis korvaamaan langallisia liitäntöjä. Mm. sen vuoksi, että langalliset liitännät ovat nopeita ja selkeiden standardien mukaisia, niissä ei ole katkoksia ja yleensä kun laitteen kytkee kaapelilla, ei tule ongelmia. Langattomissa yhteyksissä on ajoittain yllätyksiä – Ainakin omassa wifiprinterissä.

Liitännät VAIO SX12

VAIO on päättäny tehdä uuteen läppäriinsä kunnon liitännät. SX12:ssa on kolme ISO usb-a-porttia, usb-c-portti, hdmi-portti, ethernet-liitäntä, SD-kortin lukija, kuuloke-/mikrofoni-liitäntä ja vga-portti. Liitännöistä huolimatta 12,5-tuumainen läppäri on kompaktinkokoinen. Sen sisuksissa on Intelin kahdeksannen sukupolven neliytiminen Core i5- tai Core i7 -suoritin. Myynti alkaa japanissa.

Oheisella videolla esitellän VAIO SX12:

Hinnat alkavat noin tuhannesta eurosta. Todella mukavaa nähdä tällaista kehitystä ja tuotantoa. Ei ehkä tule ajatelleeksi, mutta tuo vga-liitäntäkin on vielä käyttökelpoinen, koska monet videoprojektorit sen ottavat. Ei tarvitse siihenkään adapteria.

VAIO Liitännät
VAIO SX12

Tarkan arvostelun voi lukea Laptop-sivustolta.

The Pros
Stylish, lightweight chassis; Comfortable keyboard; Fast performance; Crazy range of ports
The Cons
Subpar battery life; Tiny touchpad; Dull display
Verdict
The Vaio SX12 is a stylish ultraportable business laptop with fast performance, but its small touchpad is hard to use and battery life is short.

Lähteet: Engadget, The Verge