Deepfake-teknologia hyödyntää tekoälyä ja mahdollistaa henkilön kasvojen vaihtamisen toisiin liikkuvassa kuvassa. Teknologian tultua jakeluun se sai huomiota enimmäkseen aikuisviihteen parissa näpertelijöiltä. Deepfake voi olla kiinnostava myös muualla.

Carrey vai Nicholson?

Näissä videopätkässä Deepfake-teknologialla on vaihdettu Hohto-elokuvan Jack Nicholsonin kasvot Jim Carreyn kasvoihin. Lopputulos ei ole aina niin sulava, mutta kokonaisuudessaan kiinnostavaa katseltavaa.

The Shining starring Jim Carrey : Episode 1 – Concentration [DeepFake]

The Shining starring Jim Carrey : Episode 2 – The Bat [DeepFake]

Deepfake toimii parhaiten mikäli vaihdettavilla kasvoilla on samanlainen kallonmuoto. Tässä huomaa, että Jack Nicholsonin kasvonpiirteet ikäänkuin tuleva taustalta esiin kallonmuodon ja kasvojen elehdinnän kautta. Ihminen varmasti näkee kognitiivisessa mielessä kasvoissa paljon muutakin kuin kasvojen erityispiirteet. Hauska koe. Jäämme odottamaan lisää osia, sekä muuta kiinostavaa Ctrl Shift Face -Youtube-kanavalta.

Lähde: Screenrant

Edellinen artikkeliPaineilmaa käyttäen sähkökitarasta saa vaskipuhaltimen tai syntetisaattorin äänen
Seuraava artikkeliKatkaravut näkevät polarisoituneen valon – Myös tämä kamera. Tätä ominaisuutta voidaan hyödyntää mm. hahmontunnistamisessa