Google julkaisee muunsukupuolisia hymiöitä, näillä pitäisi pärjätä :-DD

Elämme ajassa, jossa jokainen yksittäinen piirre ihmisessa tarvitaan luokitella johonkin lokeroon – Ja mikäi lokeroa ei löydy, sellainen luodaan tai sitten määritellään, että henkiö liukuu lokeroiden välejä.

Keskellä miehen ja naisen yhdistelmä = puolipitkät hiukset – Mikä voisi mennä pieleen?

Miehet ja naiset ja muunsukupuoliset voivat tehdä mitä vain töitä…

Tämä ”absurdi” tapa nähdä yhteiskunta on kenties jonkinlainen lokeroinninjälkeinen aalto, joka ei kuitenkaan vielä ole siinä pisteessä että nähtäisiin, että lokerot eivät ole tarpeellisia kun ihmistä määritellään. Toisaalta koulusta lähtien meidät luokitellaan erilaisiin lokeroihin – Sekä tasapäistetään opinnoissa. Kenties joku päivä kykenemme siihen yhteiskuntana, että olemme kaikki ”vain” ihmisiä.

Google tekee lisää emojeita helpottaakseen ihmisten tarvetta löytää erilaisista lokeroista tilaa omaan identiteettiin. Nyt on nimittäin julkaistu kaikenvärisiä emojeja sekä miehen ja naisen väliin sopivia emojeita. Yllätys oli ainakin minulle, että tällainen miehen ja naisen väliin mahtuva lokeroitu yksilö on määriteltävissä melko helposti: Nimittäin naisella on emojeissa pitkä tukka ja miehillä on lyhyt tukka. Tässä välissä oleva ”gender fluid” -emojihahmon hiukset ovat puolipitkät. Selevä homma, ja näinhän se menee – Vai?

Gender Fluid Emoji
Gender Fluid Emoji
Gender Fluid Emoji

Tosiasiallisesti tietenkin voidaan todeta, että hiusten pituus ei määritä ihmisen sukupuolta millään tavalla. Samoin kuin keltainen iho emoji-ihmisellä ei määritä, että hän on vaaleaihoinen. Tässä nimittäin vahvistetaan sellaista yleistä ajatusta, että geneerisen ihonvärin (emojinkeltainen) omaava henkilö olisi vaaleaihoinen.

Oheisella videolla pohditaan ”seksistisiä” hymiöitä:

Google kertoo, että on onnistunut olemaan ensimmäinen emojilanseeraaja, joka toteuttaa ”gender fluid” -emojeita so. emojeita, joilla on puolipitkät laineikkaan hiukset.

Gender fluidiutta / muunsukupuolisuutta ja erilaisia ihonvärejä käytetään nykyään runsaasti markkinoinnissa ja sitä tämä enemmänä vaikuttaakin olevan – Google ottaa sulan hattuunsa ollessaan enemmän poliittisesti korrekti kuin muut emojivalmistajat.

Näihin kaikkiin asioihin on muuten hyvin yksinkertainen ratkaisu: Käytetään ASCII-emojeita eli hymiöitä:

Emoticons

Näissä ei näy sukupuolta tai väriä.

Lähde: Fastcompany