Aurinkorasvat ovat jokavuotinen puheenaihe. Enimmäkseen pohditaan mitä numero pitää olla ja että muistetaanko tarpeeksi usein laittaa rasvaa ym.

SnappyScreen – Suihkutus

SnappyScreen
SnappyScreen – Rasvan valinta

Viime aikoina terveyskysymyksiä on alettu pohtia kun on selvinnyt, että mahdolliset syöpää aiheuttavat kemikaalit imeytyvät aurinkorasvasta suoraan kehoon, sekä että uima-altaan kloori yhteisvaikutuksessa aurinkorasvan kanssa tuottaa syöpää aiheuttavia yhdisteitä kehoon. (Uusi tutkimus: Aurinkorasvan kemikaalit siirtyvät verenkiertoon – näkyvät jo vuorokauden käytön jälkeen, Uima-allas saattaa tehdä aurinkovoiteesta syöpäpommin)

Oheisella videolla esitellään SnappyScreen, joka levittää aurinkorasvan tasaisesti 10 sekunnissa iholle:
https://www.youtube.com/watch?v=r4WbqA3wWo8

Tulevaisuudessa todennäköisesti pohditaan aiheuttavatko itse aurinkorasvat ihosyöpää sekä arvioidaan miten saadaan aurinkorasvoista turvallisempia ja paremmin testattuja.

Uusien ihosyöpätapauksien määrät vuosina 1967–2013. Lähde: Lääkärilehti

Kätevä tuollainen spray-laite joka tapauksessa on ja varmasti tulemme näkemään niitä hotellien uima-altaiden reunoilla. Hintaa tuolle laitteelle ei löytynyt.

Vinkkinä auringonottajille: P20 -aurinkoöljy on huomattavasti näppärämpi kuin perinteiset rasvat. Tuo hierotaan ihoon aamulla ja se vaikuttaa käytännössä koko päivän. Voi uida ja hikoilla, eikä liukene iholta. Suojaus on erittäin hyvä. Saatavana mm. Sokoksilta.

SnappyScreen – Suihkutus

Hilavitkutin-blogi suosittelee aina noudattamaan lääkärin ja virallisen ohjeistuksen mukaista suojautumista auringolta!

Lähteet: SnappyScreen, Dailymail

Edellinen artikkeliPyörätuolissa laitesukeltamaan – Uudenlainen tekniikka mahdollistaa tämänkin
Seuraava artikkeliNurmikot kuivuvat ruskeaksi Kaliforniassa – Ratkaisu on maalaaminen vihreäksi