Volvo, kuten kaikki muutkin autovalmistajat nyt, pohtii autoihin nopeusrajoittimia. Volvo on jo päättänyt, että 2020 lähtien autojen huippunopeudeksi rajoitetaan 180km/h.

Care Key

Elektroniikka on tietenkin nykyään niin monipuolista, että nopeudenrajoitus on mutkaton toteuttaa. Johan tuollainen on ollut pitkään cruisingin rinnakkaisominaisuutena.

Care Key on avainjärjestelmä, jossa yksittäiseen avaimeen määritellään huippunopeus. Näin esimerkiksi lainatessa autoa voi määrittää lainaajalle ”pohjat”. Samoin eri perheenjäsenillä voi olla eri huippunopeus.

MOPO

Nythän Suomessa vapautuu mopoautot sillä tavoin, että tavallinen nopeusrajoitteinen auto voidaan määrittää mopoautoksi, jolloin 15-vuotias pääsee rattiin. Tämä tietenkin parantaa turvallisuutta, sillä nykyiset mopoautot ovat tiettävästi törmäystekniikaltaan huonolaatuisia ja vaarallisia.

Tästä on sitten kirvonnut keskustelu, voidaanko mopokortilla päästää ”tavallisen” auton rattiin ilman ajotunteja.

Volvo C70

Care Key voisi toimia myös siten, että auto muuttuisi mopoautoksi alle 18-vuotiaille mopokorttilaisille. Kolmio laitettaisiin perään ja kaikki olisi ok.

Lähde: Auto Bild

Edellinen artikkeliApple AirPods 2 -kuulokkeet tulivat markkinoille, onko ykkösversion kertakäyttöisyydestä opittu mitään?
Seuraava artikkeliVoiko piano puhua? Kyllä voi, mikäli sen koskettimia ohjataan mekaanisesti, katso videolta