Velox on robotti, joka liikkuu mm. maalla, jäällä ja vedessä

Jokseenkin ällöttävännäköinen robotti tuo uusia ulottuvuuksia mm. tutkimus- sekä pelastusoperaatioihin.

Velox-robotti


Operaatio-kaavio, jossa Velox lähtee laivalta veden alta ja tähystää ennen rantautumista

Kun kuvittelee robottia, joka selviytyy lähes joka maastossa sekä vedessä, niin sen käyttötarkoitukset voivat olla laajat ja monipuoliset. Tämän Pliant Energyn robotin eviä kuvaillaan seuraavasti: ”Nelulotteiset osat hyperbolisella muodolla, jotka mahdollistavat rauskumaisen levitaation, kaksoisjalkaisten ryömimisen, kalmarimaisen uimisen sekä käärmemäisen liukumisen”.

Oheisilla videoilla liike havainnollistuu hyvin:

Mielenkiintoista kuinka ihminen on tässä tavallaan yhdistänyt erilaisten eläinten ominaisuuksia luodakseen robotin, joka on kenties fyysiseltä rakenteeltaan monipuolisempi kuin yksikään eläin. Kenties joku päivä osataan ottaa geenejä ja muovata niistä samalla tavalla erilaisia orgaanisia ”robotteja”.

Vedessä
Jäällä
Velox lumessa

Lähteet: Designboom, Pliant Energy