Kalliit elämysmatkat ovat muodissa. Sitä pääsee nykyään melkein vaikka avaruuteen kun on tarpeeksi rahaa. Ja moni varakkaampi saattaakin pohtia mitä tekisi kun rahaa on.

Titanic-matka

RMS Titanik upposi 14. ja 15. huhtikuuta välisenä yönä 1912 Pohjois-Atlanttiin. Hylky löydettiin vasta 1985 salaperäisen sotilasoperaation ”sivutuotteena”. RMS tarkoittaa Royal Mail Ship (tai Steam-ship tai Steamer).

Nyt hylkyä pääsee tutkimaan läheltä, jos on 105129 dollaria. Muutama paikka näyttäisi olevan vielä vapaana parilla tämän vuoden retkestä. Retkillä 9 henkeä pääsee lähietäisyydelle. Tuo hinta on laskettu vastaamaan 4350 dollarin 1. luokan lippua Titanikille vuonna 1912.

Titanicin paapuurin puoleinen potkuri
Titanicin koko verrattuna ihmiseen, henkilöautoon, linja-autoon ja Airbus A380:een

Jäämme odottamaan raportteja kesäkuun loppupuolella alkavasta ensimmäisestä 11 päivän retkestä. Itse kenties menisin, jos olisi aivan liikaa rahaa ja kiinnostusta riittävästi. Rahalla kyllä olisi varmasti muuta tarpeellisempaa käyttöäkin, mutta mutta.

Lähteet: Titanic Survey Expedition, Lonely Planet

Edellinen artikkeliAuton ikkunat huurussa? Ei enää, jos laitat kissanhiekkasukan sisätiloihin
Seuraava artikkeliKiinan Chang’e-4 lähetti juuri ensimmäisen panoraamakuvan Kuun pimeältä puolelta, aika hieno!