Monesti on tullut miettineeksi, miltä jokin maisema kuulostaisi. Pohtiessa voisi ajatella, että maiseman eri osaset soittavat eri taajuuksisia ääniä. Juuri näin Pixelsynth toimii.

PIXELSYNTH-käyttöliittymä

Online-työkalussa on valmiiksi kuvia ja sinne voi myös ladata oman kuvan – Tai piirtää. Soittoa voidaan kontrolloida valitsemalla alin oktaavi, asteikko sekä sävellaji. Ohjelma on siis sen verran fiksu, että se siirtää kuvan pikselit lähimpään nuottiin. Olen kokeillut myös ohjelmia, jossa pikseli siirretään suoraan ääneksi sen sijainnin mukaan kuvan y-akselilla. Tämä tuottaa yleensä kuvasta lähinnä kohinaa. Siksi Pixelsynth onkin mielenkiintoinen – Se tekee sävellyksen. Harmi toki, että sävellystä ei saa midi-tiedostona ulos.

PIXELSYNTH-Ohjelma siis toimii web-selaimessa.

Tästä ohjelmaa testaamaan: https://ojack.github.io/PIXELSYNTH/

Oheisella videolla ohjelman esittelyä:

PIXELSYNTH

Hakemalla Googlessa ”image to sound” löytyy useta erilaisia työkaluja muuttaa kuva ääneksi. On myös ohjelmia, jotka muuttavat äänen kuvaksi. Itse asiassa aikoinaan tein testin, jossa muutin ensin kuvan ääneksi ja sitten sen äänen kuvaksi. Kuva hieman venähti, mutta data oli tallella.

Sovelluksen on toteuttanut Olivia J. Sovellus on saanut inspiraation analogisesta ANS-syntetisaattorista, joka rakensi aikoinaan Evgeny Murzin vuonna 1937

ANS-syntetisaattorin lasilevy, johon voidaan piirtää kuvio, jonka syntetisaattori soittaa

Lähde: PIXELSYNTH

Edellinen artikkeliLouisville Supercon -messuilla oli erittäin hienoja rooliasuja, katso video!
Seuraava artikkeliKannattaako yrittää saada humala liköörikonvehdeista? Nyt sekin on testattu, katso suomalaisen kilpasyöjän päihtymisyritys videolta.