Ihmisen muisti on erikoinen toiminnaltaan. Samoin on ihmisen luetun ymmärtäminen: Esimerkiksi tunnistamme helposti sanoja, joista puuttuu kirjaimia tai kirjaimet ovat väärässä järjestyksessä.

Sans Forgetica

Kognitiivisen psykologian tutkijat sekä designerit suunnittelivat yhdessä Sans Forgetica -kirjasimen eli fontin, jossa kirjaimista puuttuu osia. Teksti on kuitenkin helppo lukea, koska kirjainten puuttuvat osat hahmottuvat automaattisesti. Tällainen sopiva vaikeus tekstin lukemisessa pitäisi tuottaa kognitiivinen ilmiö, jossa teksti painuu paremmin lukijan mieleen. Aivot tavallaan tekevät pienen ylimääräisen teon tekstiä lukiessa ja näin tuo ylimääräinen aktiivisuus saa luetun asian muistumaan paremmin mieleen. Lataa fontti tästä linkistä.

Kirjasin esitellään videolla:

Tämä on erittäin mielenkiintoinen ilmiö – Etenkin mikäli se osoittautuu toimivaksi. Sitten voitaisiin myös miettiä priorisointia: Kirjoitetaanko kaikki teksti näin, vai vain esimerkiksi osa tekstistä?

Sans Forgetica

Lähteet: Treehugger, sansforgetica.rmit

Edellinen artikkeli8K Flexwarm esittelee älypuhelimella ohjattavat lämpenevät vaatteet
Seuraava artikkeliUltimate Epic Battle Simulator ratkaisee mm. sellaisen ongelman, että kumpi voittaisi: 300 Thanosta vai 57000 Iron Mania. Ym.