Ravitsemustutkijat ovat hiljalleen tulleet ajatelleeksi, että jokaiselle ihmiselle ei sovi samat ruoat. Näin on havaittu mm. tutkimalla vatsojen bakteerikantoja (aiheesta mm. tässä Guardian-lehden artikkelissa). Tämä orastava ajatus on johtanut erilaisiin tapoihin pohtia miten eri ruoat vaikuttavat eri ihmisiin.

Pierupilleri

RMIT- sekä Monash-yliopistojen tutkijat yhtistyössä CSIRO-tutkimusinstanssin kanssa ovat kehittäneet pillerin, joka niellään ja se kulkee ruoansulatuselimistön läpi. Pilleri mittaa n. 20-tuntisella matkallaan vetyä, hiilidioksidia sekä happea ja lähettää tiedot pitoisuuksista reaaliaikaisesti älypuhelimeen. Oksidiakusta energiansa saava 9,8mm tabletti on testiryhmän mukaan epämiellyttävä kokemus ruoansulatuksessa.

Kapseli esitellään oheisella videolla:

Tutkijat ovat ilahtuneet mahdollisuudesta tällaiseen reaaliaikaiseen seurantaan. Tästä povataankin tulevaisuuteen rutiininomaista toimenpidettä lääkärintarkastuksiin. Jokaiselle potilaalle voidaan muodostaa vatsaprofiili jonka avulla voidaan seurata miten vatsa voi.

Neljä kohtaa tutkia

Monen muun maan lääketieteessä on jo pitkän aikaa tehty suositeltavia ruokavalioita henkilön ”tyypin” mukaan. Mm. intialainen ayurveda jakaa ihmiset osapuilleen kolmeen tyyppiin, joille jokaiselle on omat ruoka- ja elintapasuositukset. Kenties tylevaisuudessa länsimainen lääketiede lähtee yhteistyöhön muiden terveydenhuollosta kiinnostuneiden perinnehoitojen kanssa ja monen tiedon summa tuottaa hyvän ja kansanterveydelle positiivisen lopputuloksen.

Ayurvedan kehotyypit, jotka myös määräävät ruokasuositukset

Lähde: Geek.com

Edellinen artikkeli35 tonnia painava bussi ylittää maks. 10 tonnia kantavan sillan, kuinka käy, taipuuko? Video.
Seuraava artikkeli1966-vuosimallin GMC Commuter Greyhound -bussi taipui tyylikkääksi matkailuautoksi, 3 vuotta ja 125000 dollaria meni