Sähköpolkupyörien tulon myötä on saapunut myös uusia keinoja liikkua ja liikuttaa tavaraa ja ihmisiä. Yksi uusia malleja suunnitteleva valmistaja on Yuba Electric Cargo Bikes.

Electric Boda Boda

Näissä pyörissä yhdistyvät erilaiset innovatiiviset tavat tehdä rakenteisiin ominaisuuksia, jotka mahdollistavat erilaiset kuljetukset. Sähköpyörät tulevat varmasti täyttämään paljon lisää katutilaa tulevina vuosina. Suomessa on tietenkin se harmi, että pyöräilykausi on verrattain lyhyt – etenkin lapsiryhmien kuskaamiseen pyörällä. Akut kuluvat talvellakin, jolloin pyörä on varastoituna. Tällöin täytyy pohtia ekologisuutta myös siltä kantilta.

Oheisella videolla esitellään Yuba Bicycles, the Cargo Bike Lifestyle:

Videolla Yuba Electric Boda Boda Compact Cargo Bike:

Tavarapyörien tulevasta trendistä uutisoi myös Yle hiljattain artikkelissaan: Eurobike-messut: Seuraava trendi on sähkötavarapyörä – Sähköpyörien halpenemista turha odottaa.

Spicy Curry Bosch

Yuba sähköisten tavarapyörien hinnat ovat 3400 dollarista ylöspäin.

Suomessa odottelemme ja selvittelemme aina ensin, josko pyörästä saadaan liikennevakuutuksellinen tai -vakuutukseton malli. Kolaritilanteessa nopeavauhtinen raskaampi pyöräkalusto voi hyvinkin aiheuttaa autona olevaan vastapuoleen kymmenienkin tuhansien vahingot.

Lähteet: Yuba Bikes, Wired

Edellinen artikkeliKolmen aluksen Star Destroyer -saattue rakennettuna kymmenistä tuhansista Legoista
Seuraava artikkeliMagic Creeper on matto, joka toimii jokapaikan asentajan alustana