Formula 1 -auton ohjainpyörä selitettynä – Edellinen sekä nykyinen sukupolvi

Miten toimii Formula 1 -auton ratti, joka ensinäkemältä vaikuttaa monimutkaiselta palapeliltä tai fidget spinneriltä?

Ferrarin rattia esitellään (kuvakkaappaus videolta)

Oheisilla videoilla esitellään rattia. Ensin ääneen pääsee Renaultin testikuski J. Aitken, ja esittelee vuoden 2012 Lotuksen rattia. Tämä on samanlainen, jota Räikkönen käytti kyseisessä tallissa ja edustaa aiemman sukupolven ratteja.

F1 Steering Wheel Explained – What Do All Those Buttons Actually Do?:

Seuraavalla videolla Räikkönen esittelee hieman ylimalkaisemmin tämän vuoden Ferrarin ratin toiminnallisuutta. Suurin muutos uuden sukupolven rateissa on suurehko lcd-näyttö, joka mahdollistaa rengaspaineiden, valikkorakenteiden ym. esittämisen ratissa.

Kimi Raikkonen explains the details of the Ferrari F1 steering wheel:
https://www.youtube.com/watch?v=OQMNjK5l1wI

Innokkaimmat videopelaajathan voivat ostaa ajosimulaattoreita varten samantyyppisiä monimutkaisia ratteja, joilla voi säätää virtuaaliajokin ominaisuuksia aivan viimeisen päälle. Ohessa esitellään Ferrari F1 2018 -peliratin käyttöä pelisimulaattorissa:

Ferrari F1 2018 steering wheel – strong ffb not gamer ffb:) – simulation:
https://www.youtube.com/watch?v=VQvc28xCLRM

Monimutkaiselta tosiaan näyttävät, mutta kuten videoilla todettiin, kyseessä on vain käyttöliittymä, joka oikeastaan pelkistyy tiettyihin haluttuihin ominaisuuksiin, joita ajaessa täytyy voida säätää. Eri asia onkin sitten, että tarvitsee tietenkin runsaasti ajokokemusta, että osaa valita oikeat asetukset ja säädöt oikeisiin olosuhteisiin ja omaan ajotyyliin sopiviksi!

Neljäntenä videona vielä McLarenin vuoden 2017 ratti esittelyssä.

How an F1 Steering Wheel works, with Fernando Alonso:

Lähteet: Artikkelissa, Kimi Raikkonen explains the details of the Ferrari F1 steering wheel