Lensbaby tuli joitain vuosia sitten tunnetuksi tarjoamalla adapterin, jolla on helppo tiltata kameran objektiivia.

Lensbaby Sol 45

Tuollainen tilttaaminen aiheuttaa sen, että kuvan tarkkuusalue muuttuu. Normaalisti kuva on tarkka yhdeltä etäisyydeltä, kohteet kauempana ja lähempänä tuota tarkkuusaluetta ovat epätarkkoja. (Kuvat ovat tekstin ohessa Instagram-upotuksina.)

Disruption. ⚠️ #sdplensbaby #sol45

Henkilön Stephanie DeFranco (@sd_photo) jakama julkaisu

Kun objektiivia tiltataan eli sen kulmaa suhteessa kameraan käännetään, kuvassa voikin olla niin, että esimerkiksi kuvapinnan ylä- ja alaosassa on epätarkkuutta. Tätä efektiä on käytetty sitten runsaasti siten, että tavallinen maailma on saatu näyttämään pienoismallilta.

Nyt Lensbaby esittelee uuden Bokeh Blades – bokehilehdykkä-työkalun Sol-sarjassaan. Käyttämällä adpaterissa olevia lehdyköitä, saadaan kuvapinnan reunoille valon taittumisesta aiheutuvia viiruja ja kuvapinnan kohteen toistoja ”suikaleina”, Sweet Spot -lehdyköillä kuva tarkentuu ainoastaan kuva-alueen keskikohtaan.

Oheisella videolla esitellään Lensbaby Sol-sarjan ominaisuuksia:

Tällainen erilaisten suotimien käyttö on toki vanha ilmiö, mutta kun tunnettu ja luotettava valmistaja tuo valmiin työkalun efektejä varten, on hauska nähdä mitä kaikkea ihmiset keksivät kuvata uudellä välineellä. Tämä on myös iloksi kuvaajille, koska erilaiset epäterävyydet ja taittovihreet ovat usein kauniita. Lensbaby Sol 45 maksaa 200 dollaria. 22mm polttovälin Sol 22 on hieman edullisempi.

backyard clover ❤️ using Sol 45

Käyttäjän @ themuddycrow jakama julkaisu

Lisää kuvia Instagramissa tageilla Sol45 sekä Sol22.

Lähteet: The Verge, Petapixel, Lensbaby Sol

Edellinen artikkeliPaahtopaistokylpysuola tuo tunnelmaa kylpemiseen
Seuraava artikkeliKatso kuinka 8 miljoonan dollarin autot ja prätkät murskataan Filippiineillä!