Suomessa on tuttua, että savustetaan ruostumattomasta teräksestä olevassa laatikossa tai pöntössä. Nyt olisi tarjolla hieman erilainen tee-se-itse-savustuspönttö – ohje.

Tee-se-itse-terrakotta-savustin

Päärakennusaineena ovat kaksi suurta terrakotta-kukkaruukkua. Siis näitä punertavia malleja. Kaksi ruukkua asetetaan vastakkain. Sisälle laitetaan ritilät, hiilet ja puu. Päällimmäiseen ruukkuun on tehty kahva. Oheisella videolla esitellyssä mallissa ruukut ovat kiinni tarranauhalla. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että jokin muu kuin muovi olisi tässä materiaalina parempi.

Videolla rakennetaan terrakottasavustin (Terra-Cotta BBQ Smoker):

Savustettua makkaraa ja kalaa

Toisessa ohjeessa on hieman erilainen malli (Make Your Own Improved Charcoal Terra Cotta Smoker: Green Egg & Kamado BBQ alternative). Toimintaperiaate on kuitenkin sama. Näitä voi tietenkin tehdä pienempiäkin, sillon tarvitaan toki pienemmät ritilät. Kaiken kaikkiaan hyvä tapa hyödyntää edullista ruukkumateriaalia!

Tarvikkeet toisessa ohjeessa

Lähde: Colour my Living – Make Your Own Improved Charcoal Terra Cotta Smoker: Green Egg & Kamado BBQ alternative

Edellinen artikkeliMasennusta pyritään nykyään hoitamaan asentamalla aivoihin elektronisia implantteja – tulokset ovat lupaavia, mutta hoito on kallista
Seuraava artikkeliNäkikö NASAn astronautti alienin? Omien sanojensa mukaan kyllä – Ground Control totesi, että kyseessä oli jäätä freoniletkusta