Mars Curiosity Rover toteutettuna Mindstorm ja Technic Legoilla, hieno projekti!

Julkaisimme hetki sitten uutisen, jossa NASA tarjoaa yhteisöllisen kehitysalustan ROV-E-tyypin MARS-kulkijalle (Rakenna replika Mars Curiosity Rover -kulkijasta, NASA tarjoaa (”ROV-E”) ohjeet GitHubissa). Tämä kulkija on pienempi versio Mars Curiosity Rover -kulkijasta. Eipä aikaakaan kun selvisi, että LEGO Mindstorm -pohjalle on rakennettu replika Curiositysta jo silloin kun se laskeutui Marsin pinnalle.

Curiosity

D. Moran ja W. Gorman hydöynsivät ainoastaan Lego-osia, eivätkä lisänneet liimaa tms. kootessaan melkoisen näyttävän replikan Curiositysta. Mindstorm- ja tekniikkalego-palikoita on tuhansia. Kuudesta pyörästä neljä ovat motorisoituja ja kulkija kykenee 360° käännöksiin.

Rover Arm Control (käden ohjain)
Rover Drive Control (ajon ohjain)

Rakennuspalikoiden muassa oli 7 NXT palikkaa, 13 NXT moottoria ja 2 Power Function -moottoria. Ohjelmisto luotiin leJOS NXJ -alustalle. Projekti on dokumentoitu BattleBricks -sivustolle.

Videolla esitellään Mindstorm Lego Mars Curiosity Rover ja sen ominaisuuksia:

Sama laite esittelyssä Kennedy Space Centerissä:

Melkoinen projekti on tämäkin ollut. Hatunnosta rakentajille. Vaatii todellista sitoutumista ja osaamista.

NASA Mars Science Laboratory Curiosity Rover (Lego)

Pienen tutkinnan jälkeen selvisi, että Lego on itsekin tarjonnut Curiosity-replika-rakennussarjaa: NASA Mars Science Laboratory Curiosity Rover. Tämä ei tosin ole saatavalla enää.

LEGO CUUSOO Mars Curiosity Rover 21104 set review:

Lähteet: Wired, Inhabitat, BattleBricks