Disneyn uudet robotit korvaavat stunttinäyttelijöitä akrobaattisilla tempuillaan

Nykyään osataan toteuttaa robotteja, jotka toimivat kuten oikeat ihmisakrobaatit. Disney on yksi kovan luokan peluri tällä saralla ja osa sirkusnäytösten sekä elokuvien vaativista ja vaarallisista tempuista voidaan pian toteuttaa roboteilla.

Kehittynyt versio Stickmanista elokuvallisessa asennossa

Akrobaattirobotti Stickman
Stickman piirrospöydällä

Stickman on nimensä mukaisesti pohjaltaan kaksinivelinen tikku. Nopeusanturit ja gyroskoopit toimivat akrobaattisen algoritmiston kanssa yhdessä toteuttaen tässä vaiheessa perustavanlaatuisia ihmiskehoa jäljitteleviä temppuja – Esimerkiksi korkeita hyppyjä.

Videolla esittellään Stickman – Stickman: Towards a Human Scale Acrobatic Robot:

Oheisella videolla näytetään enemmän ihmistä muistuttavan robotin temppuilua:

Tulevaisuus näyttää miten paljon näitä robotteja tullaan käyttämään – Elokuvissa ja sirkusesityksissä. Nykyään myös 3d-mallinnus ja tietokonegrafiikka ovat suuresti mukana elokuvissa. Toisaalta tämä näkyy myös elokuvissa, ainakin omasta mielestäni, todellisuudesta vieraannuttavana elementtin. Kenties 80-luvun elokuvissa oli joskus helpompi samaistua tapahtumiin, koska ne tapahtuivat oikeasti eivätkä tietokoneen laskureissa!

Robotti laskeutumassa tempun jälkeen

Lähteet: Youtube – Disney Imagineering has created autonomous robot stunt doubles, Tech Crunch, Tech Crunch 2