Metallipillit tulevat, oletko valmis? Tilasimme Kiinasta testikappaleita erittäin edulliseen hintaan – Ruostumatonta terästä

Pillit laitetaan pian verolle- tai kielletään, nimittäin muovipillit. Ainakin näin EU on virkamiesavusteisesti saanut pohdintoja ja mietintojä aikaiseksi.

Penangin kahvila ja teräspillit

Mikäpäs siinä, on sitten aika vaihtaa imutarvike metalliseen.

Penangin kahvila ja teräspillit

Uutisoimme aihetta sivuten jo artikkelissamme FinalStraw on kokoontaittuva metallikuorinen pilli, joka korvaa kertakäyttömuovin. Tässä halusimme kuitenkin kiinnittää huomiota pillin sisukseen, joka saattaa edelleen tuottaa mikromuoveja ympäristöön. Eli tavallaan lopputulos voi olla +-0. Selkeämpää onkin todennäköisesti vaihtaa pillin materiaali täysmetalliin. Malesiassa Penangin maakunnassa pohditaan muovin kieltoja. Siellä muoviin liittyvät ongelmat ovat erittäin suuria. Matcho Cafe Georg Townissa on jo asian edella ja tarjoaa asiakkailleen metallisia pillejä käytettäväksi.

Teräspillit ovat nykyään myös USAssa käytössä

Hyvä idea, ja inspiroi selvittämään kuinka paljon tuollaiset pillit maksavat Kiinan markkinoilla. Ja eiväthän nuo ole kalliita, ebayssa 8 kappaletta ja 3 puhdistusrassia ovat halvimmillaan yhteensä 2,74 dollaria. Toimitus tilasikin testikäyttöön pillejä.

8 ruostumatonta terästä olevaa pilliä Ebaysta, n. 2,5 euroa
8 ruostumatonta terästä olevaa pilliä Ebaysta, n. 2,5 euroa

On erittäin hyvä, että muovit ja mikromuovit otetaan nyt tosissaan ja selvitetään kuinka ympäristöön liittyviä ongelmia voidaan minimoida. Metallipilli on varmasti kestävämpi kuin muovinen. Mutta tietenkin joudutaan ottamaan huomioon niiden valmistukseen liittyvä ympäristöä kuormittava tekijä. Helpompi olisi kenties juoda suoraan lasista – Tosin monessa paikkaa on myös hygienia-asia käyttää pilliä.

Toimitus jää odottamaan testipillejä.

Mikromuovien haitallisuudesta ihmiselle voi lukea mm. CNN:n artikkelista: It’s not just the oceans: Microplastic pollution is all around us. Vaikutukset ihmisille ovat tuntemattomat.

Lähteet: World of Buzz, Ebay.com