FinalStraw on kokoontaittuva metallikuorinen pilli, joka korvaa kertakäyttömuovin

Nyt puhutaan paljon muovien haitallisuudesta. On mikro- ja nanohiukkasia, joiksi muovit päätyvät. Toisaalta esimerkiksi BPA ja BPB on todettu terveydelle mahdollisesti hyvinkin haitallisiksi. Yksi muovin melko turha käyttökohde ovat pillit.

Näin se toimii

FinalStraw, the world’s first collapsible, reusable straw

FinalStraw on metallinen neljästä osasta koostuva pilli, jota on tarkoitus pitää mukana rasiassa. Tällöin ei tarvitse ottaa kertakäyttöpilliä. FinalStraw on pestävä ja sen pitäisi kestää vaikka kuinka monta käyttökertaa.

FilanStraw’m esittelyvideo:

Yksinkertainen ratkaisu yleiseen ongelmaan. Kickstarter-hanke pyrki 12 500 dollariin ja kerätyksi tuli jopa 1 894 878. Melkoisen suosittu innovaatio siis! Yhden pillin sai 20 dollarilla ja toimitukset alkavat tässä kuussa.

Yleistä muovin ongelmista
Tuotteen mitat

Itse olen hieman skeptinen pillin sisäpuolesta, joka koostuu TPE-muovista. Tämä termoelasti on kumimainen kestomuovi. Tutkimusta ei löytynyt, mutta epäilen, että tästäkin irtoaa ajan mittaan nanomuovia. BPA-vapaa sen tosin pitäisi olla.

Viime aikoina olemme nähneet uutisointeja kuinka mikromuovit tuhoavat eläimiä ja luontoa. Pitäisi muistaa, että mikro- ja nanomuovit ovat myös todennäköisesti haitallisia ihmiskehossa. Muistakaapa vaihtaa leikkuulautanne puisiin ja astiat lasisiin! Kenties joku päivä siirrymme myös takaisin lasipulloihin muovisten sijaan.

Mikromuovi nisäkkäässä

Pilliksi toimitus suosittelee esimerkiksi mate-kupin bombilla-pilliä, jonka voi ostaa esimerkiksi Forsmanin tee-kaupasta. Täyttä terästä.

Matepilli

Lähde: Kickstarter – FinalStraw, the world’s first collapsible, reusable straw