Automaattisesti kylmeneviä juomatölkkejä on pyritty kehittämään innokkaasti, sillä kyseessä olisi suuri tulonlähde patentin omistajalle.

Tölkkiä viilennetään

M. J. Joseph, Joseph Company International -yrityksen pomo on pyrkinyt jo yli 25 vuotta löytämään ratkaisun kuinka tämä automaattinen kylmeneminen saataisiin toimimaan tehokkaasti. Aikanaan ratkaisu oli jo valmis ja Pepsin markkinat odottivat. Kävi kuitenkin niin, että hänen käyttämänsä ainesosa (Kloorifluorihiilivety, CFC) saattoi uhata otsonikerrosta ja patenttia ei voitu käyttää. Onneksi tämä ei lannistanut keksijää, sillä nyt ratkaisu vaikuttaisi olevan valmis.

Ensimmäiset viilentyvät juomat

Chill-Can-nimellä brändätty uusi tuote on jo ollut tarjolla 7-eleven kaupoissa Fizzics Sparkling Cold Brew Coffee -kahviin, Los Angelesin toimipisteissä. Tölkin pohjaa käännettään, jolloin 75-90 sekunnin sihinän jälkeen juoma on kylmä. Toiminta perustuu (ilmeisesti nestemäisen) hiilidioksidin käyttöön ja tästä ei synny päästöjä tölkin ulkopuolella vaan lopputulos on sama kuin juomaan olisi lisätty kuplat ennen tölkitystä. Juoman myös sanotaan pysyvän kylmänä 30-35 minuuttia kauemmin kuin jos se olisi viilennetty jääkaapissa. Tämä johtuu siitä, että kylmennys tapahtuu sisältä päin.

Innovaatio esitellään oheisella videolla:
https://www.youtube.com/watch?v=N4s3MPKjdXY

Keksinnöstä on tähän mennessä innostunut mm. NASA, armeija sekä luonnonsuojelujärjestö. Tämä nimittäin voisi olla luonnon kannalta hyvä, koska jääkaappeja ei tarvittaisi niin paljon.

Fizzics

Nähtäväksi jää, saako tuote nousukiitoa. Jonkin verran se tietenkin lisää kustannuksia juomaan, mutta toisaalta se laskee jäähdytyskustannuksia kaupassa – Sekä toimii kuluttajalle kylmänä siellä, mihin muuten ei kylmää juomaa välttämättä saisi!

Lähde: BevNet

Edellinen artikkeliKiinnostaako nähdä Titanic, nyt se on mahdollista, jos on 91000 euroa ylimääräistä
Seuraava artikkeliXIA-tuoli soi kuten hanuri, kun sille istahtaa