Äänen luominen sähköstä on mielenkiintoinen ilmiö. Se on tullut myös erittäin tutuksi musiikissa.

Love Hultén / Bivalvia Synthesis

Love Hultén / Bivalvia Synthesis

Love Hultén on rakennellut jos jonkinlaista design-elektroniikkaa. Nyt osui silmään tällainen Bivalvia Synthesis -syntetisaattori. Tyylikkäästi puulaatikkoon istutettu nuppi-kaiutin-koskettimet-yhdistelmä tarjoaa käyttäjällä hyvän hetken muunnella äänisignaaleja haluamallaan tavalla. Syntetisaattori pohjautuu Axoloti-alustaan. Ääniä ja nuppien käyttäytymistä voidaan muokata tietokoneella ja lopputulos on monipuolinen pieneen tilaan mahtuva laite.

Videolla esitellään Bivalvia Synthesis -minisynat:

Jos jotain sanottavaa, niin tietysti se, että kyseessähän ei ole sähköstä luotu ääni vaan digitaaliesti muokattu äänenprosessointi. Elikkäs laite toimii vastaavasti kuten vaikkata iPadistä applikaation kautta tuotettu musiikki. Tämä toisaalta mahdollistaa edullisen toteutuksen sekä monipuolisen ja yksinkertaisesti muokattavat äänimaailman, mikä on melko mullistavaa omassa kategoriassaan!

Love Hultén / Bivalvia Synthesis
Love Hultén / Bivalvia Synthesis
Love Hultén / Bivalvia Synthesis
Love Hultén / Bivalvia Synthesis
Love Hultén / Bivalvia Synthesis
Love Hultén / Bivalvia Synthesis
Love Hultén / Bivalvia Synthesis
Love Hultén / Bivalvia Synthesis

Jos lähdettäisiin analogiselta pohjalta, niin katsokaapa vaikka kuinka hankalaa on muokata oskillaattoreilla Michael Jacksonin Thriller-kappaleen perusbiitti. On toki yksinkertaistettuja syntetisaattorei-käyttöliittymiä, mutta tässä tulee hyvin esille kuinka tuo sähkö tuottaa vaikka mitä ääntä!

Michael Jackson – Thriller [MiniMoog Model D Tutorial]:

Lähteet: Love Hultén, Designboom

Edellinen artikkeliYhdysvaltain viranomainen lähetti toimittajalle dokumentteja mielenhallinta-aseista sekä aivotoiminnan häirintävälineistä. Asiaa ei käsitelty sen enempää, mutta Internet-yhteisö on järkyttynyt
Seuraava artikkeliIlmalla täytettävä pubi, sopisi vaikkapa kesäjuhlaan