Ecocapsule on omavarainen liikuteltava ”off-the-grid”-asunto, todennäköisesti hitti

Olemme monessa asioissa riippuvaisia käyttämään rahaa ostamaan perustarpeita elämäämme. Esimerkiksi sähköä ja vettä täytyy ostaa, jotta pysyy elossa. Ecocapsule on suunniteltu vähentämään tämän ulkoisen hankinnan tarvetta.

Ecocapsule


Ecocapsule

Ecocapsule on slovakialainen keksintö, joka esiteltiin ensi kertaa vuonna 2015. Nyt 2018 on tuotantomalli lähdössä tehtailta. Tässä kapselissa on tuuli- ja aurinkoenergiaa sekä akut pitämään virran yllä pimeässä sekä tyynessä säässä. Vesi voidaan ottaa lähes mistä vain lähteestä, sillä vedensuodatusjärjestelmä tappaa mikrobit ja puhdistaa veden.

Markkinointitempauksessa Ecocapsule lennätettiin paikalle helikopterilla

Tilaa on asumiseen juuri kahdelle. Perustarvikkeet kuten juokseva vesi, wc ja suihku ovat osa sisustusta. Säilytystilaa on sopivasti retkeilytarkoituksiin.

Ensimmäisessä erässä valmistetaan 50 kpl näitä. Ensi vuonna tuotantoa on tarkoitus laajentaa.

Ecocapsule sisältä
Ecocapsule sisältä
Ecocapsule

Ecocapsule on kooltaan sellainen, että se mahtuu juuri sopivasti rahtikonttiin. Sen voi myös kuljettaa haluttuun sijaintiin perävaunussa tai – kuten videolla näytetään – helikopterilla. Tämä voisi olla esimerkiksi kriisalueelle sopiva kuljetustapa.

Ecocapsule, esittelyvideo:

Tämä ns. ”off the grid” -eläminen on nousussa suosiossaan. Maissa, jossa on tarpeeksi auringonvaloa sekä sopivasti tuulta, tällainen järjestelmä on tosissaan täysin itsenäisesti toimiva. Ainoa mitä tarvitaan lisäksi ovat elintarvikkeet. Mutta toisaalta perusraaka-aineet ruoaksi saa ostettua melko edullisesti. Ajattelisin, että tällaisesta voisi saada helpon siirrettävät kesämökin tai erillisrakennuksen. Ensimmäisen erän hinnoittelu on 80000 euroa.

Ecocapsule

Lähteet: Ecocapsule, Designboom, Iltalehti.fi