TriLens-kitti on revolveri kolmelle objektiiville

Digikuvaus ja monipuoliset zoom-objektiivit ovat nykyään arkipäivää. Usein aiemmin kuvattiin kiinteän polttovälin objektiiveilla. 35Mm:n filmiä pienemmät kennot ja uudet materiaalit ovat tehneet objektiiveista nyt huomattavasti edullisempia ja keveämpiä.

TriLens

TriLens

Esimerkiksi hääkuvauksessa tarvitsee usein kahta eri objektiivia: Pitemmällä ja lyhyemmällä polttovälillä – Kuvaamaan läheltä tai kaukaa, yleisöä tai muotokuvaa.

Frii Designs on ruotsalainen yritys, joka tuo markkinoille uudenlaisen objektiivinsäilytys-varusteen. Vyöllä olevassa TriLens-kitissä on paikka kolmelle objektiiville – Nikon, Canon tai Sony -sovitteella. Varuste toimii kuten revolverin rulla, johon ladataan objektiivit. Rullassa on myös magneetti, jolla linssisuojus kiinnittyy tyhjään objektiivinpaikkaan, jotta roskat eivät mene sieltä sisälle rullaan.

TriLens
TriLens
TriLens

Kickstarterissa Frii Designs tarjosi yhtä kittiä 65 euron hintaan. Rahoitusta tuli tarpeeksi ja viime vuoden lopulla toimitettiin ensimmäiset yksilöt.

Unboxing-videon voi katsoa täältä:

Frii Designsin tuottama esittelyvideo:

Uskoisin, että näitä tulee markkinoille lisää.

Lähteet: Petapixel, Kickstarter, Frii Designs