Applen uusi avaruusajan kampus aiheuttaa ongelmia, työntekijät törmäilevät seiniin, koska ne ovat lasia

Apple sai viime vuonna valmiiksi Steve jobsin viimeisimmän vision: Apple Park.

Apple Park

Tämä Kalifornian Cupertinossa sijaitseva ”kampus” on rakennettu suuren ympyrän muotoon, hieman kuten avaruusaluksen oletetaan olevan. Suuri rakennus majoittaa yli 12000 työntekijää ja tuottaa sähkön omavaraisesti mm. aurinkopaneeleilla.

Smartphone zombie on käsite, joka kuvaa ihmistä, joka kävelee tuijottaen älypuhelinta. Liikenne ja henkilökohtainen turvallisuus ovat vaarassa

Luovuus ja yhteistyö ovat esillä mm. siten, että seinistä suuri osa on lasisia. Erilaiset tilat ovat näkyvissä hyvinkin kaukaa. Näin oletettavasti yhteistyö lisääntyy ja ideat pääsevät virtaamaan osastosta ja sijainnista toiseen.

Apple Park esitellään videolla:
https://www.youtube.com/watch?v=EXPITt2mUzQ

Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut lasi, johon työntekijät törmäävät usein ollessaan keskittyneitä mm. älypuhelimeen. Joihinkin kohtiin on yritetty laittaa post-it-lappuja, jotta niihin ei osuttaisi niin helposti, mutta nämä on jouduttu poistamaan, jotta arkkitehtoninen kokonaisuus ei rikkoutuisi.

Apple Parkin koko
Apple Park nähtynä ilmasta, rakennus vielä kesken toukokuussa 2017. Oikealla ylhäällä voi nähdä vanhan Apple-kampuksen

Mielestäni tällainen toimisto on aivan loistava idea juuri innovatiiviselle yritykselle. Ymmärrettävää on, että jokin mekanismi kuitenkin täytyisi kehittää, että törmäilyt lakkaavat – Ne eivät varmasti ole hyväksi luovuudelle, kuitenkaan.

Lähteet: Mashable, Wikipedia Apple Park