Avokonttorit ovat nykyään valloillaan. 20 vuotta sitten oli vielä hyvin paljon yleisempää että oli omat työhuoneet. Avotoimistojen yksi ongelma on kuitenkin ympäristöstä välittyvät häiriötekijät.

Focuscap

Focuscap on innovaatio berliiniläiseltä H. Grebiniltä. Kyseessä on tavanomaiselta vaikuttava lippis. Erikoisuutena ovat kuitenkin läpät, jotka saa halutessaan ulos lipasta. Nämä läpät estävät sivuilla näkyvät häiriötekijät.

Näin se toimii
Erilaisia käyttötilanteita

Avoimessa tilassa työskentely on nykyään yleistä myös julkisissa tiloissa sekä kulkuvälineissä – Töitä voi tehdä läppärillä tai tabletilla. Parempi olisi toki, jos työt pysyisivät työpaikalla (allekirjoittaneen mielestä), mutta mikäli ne seuraavat useaan tilaan, tällainen näkösuoja on aivan loistava idea. Lisänä tietenkin voisi harkita korvatulppia tai musiikkia kuulokkeista.

Kehittäjää esittelee lippiksen:
https://www.youtube.com/watch?v=Ng3F1EcMuzs

Erilaisia käyttötilanteita

Saman ongelman ratkaisuun on esitetty myös muita välineitä, joista ohessa kuvia. Äkkiseltään voi kuitenkin havaita, että Focuscap on selkeästi kustannustehokkain ja monikäyttöisin verme.

Kalliita vaihtoehtoja
Samantyyppisiä prototyyppejä

Valitettavasti en löytänyt vastaavaa lippistä myytävänä – Tämä lieneekin lähinnä konsepti. Jotain vastaava kyllä löytyy esimerkiksi thaimaalaisesta yliopistosta, jossa opiskelijat käyttävät näkösuojia lunttaamisen ennaltaehkäisyyn. Kenties tässä joutuu askarteluhommiin 😀

Bangkokin yliopistolla

Lähde: Designboom

Edellinen artikkeliCanon suunnittelee sormenjälkitunnistusta kameran runkoon ja objektiiviin
Seuraava artikkeliPlatform-Crocsit ovat kummalliset ja ne myytiin loppuun hetkessä, jäämme odottamaan seuraavaa erää