Harvoin näkee näin yksinkertaisia, joskin hienoja keksintöjä kokkauksen alalla. Todellakin, tässä laitteessa lettutaikinasta tulee loputonta lettua.

Loputon lettu -laite

Koneessa on kuumennettu rumpu, jonka päälle valutetaan lettutaikinaa. Kuumennetun rummun pinnalla paistunut lettunauha siirtyy toisen sylinterin/rummun päälle, josta paistaja katkoo sopivia paloja. Käytännössä lettua voisi näin tuottaa vaikka kuinka pitkän suikaleen.

Yksinkertainen laite: Loputon lettu! Laite on Etelä-Afrikkalaista tuotantoa:

Tämä on ehdottoman tarpeellinen keksintö vaikkapa festareilla. Nimittäin viimeksi nähdessäni, letut tekivät eräällä musiikkifestivaalilla paremmin kauppansa kuin monet muut pikakojuruoat. Vielä kun ottaa huomioon lettutaikinan ja hillon hinnan, niin katteet ovat hyvät. Muistaakseni kojulle oli koko ajan jonoa.

Loputon lettu -laite

Perinteiset herkut tekevät usein kauppansa. Letuthan tunnetaan Keski-Euroopassa nimellä crepes, creppes tai crêpes ranskalaisittain. Itä-Suomessa syödään pannukakkua, joka muistuttaa enemmän paksua venäläistä bliniä. Länsi-Suomessa taas on ruotsalaistyylisiä littanoita lettuja – Yksinkertainen resepti, monet lopputulokset.

Lähteet: Youtube DailyPicksandFlicks, T & T Pannekoekmasjien

Edellinen artikkeliMinibetonisekoitin taitavan rakentaja työstämänä, kahvinsekoitin, Video!
Seuraava artikkeliOrbis-reppu on erittäin futuristinen ja samalla kummallinen, mutta varma keräily-design-tuote