FrontRow on pikkukamera sosiaaliseen mediaan streamaamiseen

Aivan en ymmärrä, miksi joku haluaisi ”striimata” omaa 1st-person kuvaansa webbiin. Tietysti vaikkapa jossain tapahtumassa, kurssilla, kirurgilla, poliisilla tai seikkailuretkellä saisi mielenkiintoista materiaalia. Mutta kuitenkin – olen skeptinen. Markkinoille on tullut nyt kameroita tätä tarkoitusta varten. Yksi näistä on FrontRow-kamera.

Front Row Wearable Camera

Hieman taskukellon muotoisessa kamerassa on kamera edessä ja takana, 8 ja 5 megapikseliä. 2Gt käyttömuistia ja 32Gt tallennustilaa. Kamerassa on myös sekä optinen että ohjelmallinen kuvanvakain. Akku kestää 50 tuntia standby-tilassa tai 2 tuntia tallennusta/streamia. Video on tarkkuudeltaan 1080p.

Front Row Wearable Camera
Front Row Wearable Camera

Näyttö on pyöreä 2-tuumainen (5,1cm) lcd-kosketusnäyttö. Kamera kiinnittyy joko klipsillä tai roikkuu kaulanauhassa kuten kaulakoru. Videota voi sitten streamata esim. Twitteriin tai Facebookiin. Hinnaltaan tämä on 400 dollaria.

Eli ideana on siis lähettää livenä sosiaalisen median kautta omaa elämää. Muistattehan, että kaikki videot mitä webbiin tallennetaan ovat siellä potentiaalisesti maailman loppuun saakka.

Front Row Wearable Camera

Tästä aiheesta on muuten tehty hyvä elokuva, The Circle (2017). Tähtinä ovat mm. Emma Watson, Tom Hanks sekä John Boyega. Ohessa traileri, jota en suosittele katsomaan, mikäli aikoo katsoa elokuvan :-).

The Circle (2017) traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=ZkzpcfY9JAo

Lähteet: The Verge, FrontRow