Tutkijat ovat rakentaneet rausku-robottikalan, joka ui nopeammin ja pidemmän aikaa kuin aiemmat itsenäiset vedenalaiset robotit.

Mantadroid robotti – Gif

Singaporen kansallisen yliopiston (NUS) mantadroid (isojen rauskujen laji -rausku = engl. manta ray) liikkuu 0,7m/s eli kaksi kertaa sen pituuden sekunnissa. Tämä on huomattava vauhti, ja toiminta on mahdollista 10 tunnin ajan. Rauskun fysiikka on siis osattu ottaa käyttöön robotiikassa hyvin. Rintalihas-evät puskevat vauhtia robotille.

Videolla mantadroid:
https://vimeo.com/245724819

Evissä on molemmissa vain yksi moottori. Evien taipuvuus sekä liukuminen nesteessä toimii itsessään tehokkaasti puskemaan robottia eteenpäin. Robotin mitat ovat seuraavat: pituus: 35cm, leveys: 63cm, paino: 0,7kg. Evät ovat pvc-levyä. Runkoon voi asentaa erilaisia merentutkimussensoreita ja robottia voidaan käyttää mm. meriveden analysointiin tai etsintäoperaatioissa.

Tutkijaryhmä NUS:ssa

Mantadroidia voidaan oikeastaan pitää mallina yhdestä tulevaisuuden itsenäisistä vedenalaisista kulkuneuvoista. Mikä tässä tulee mieleen, on, että tällaista ei välttämättä tutkakaan osaisi havaita. Mutta moottorien ääni saattaisi paljastaa laitteen.

Lähde: Designboom

Edellinen artikkeliVoiko​ ​voittamista​ ​taktikoida?​ ​
Seuraava artikkeliUskomattomat 1000fps kuvat salamoista ovat jotain mitä ei olla ennen nähty!