Nikola Teslasta liikkuu kaikenlaisia huhuja. Mm. hänen viimeiseksi sanottu haastattelunsa on todettu väärennykseksi. Lisäksi hänen sanotaan keksineen ilmaisen energialähteen sekä antigravitaatiolaitteen. Näistä emme ainakaan nyt tiedä sen enempää, kenties joku päivä tiedämme! Tässä on Teslan jäämistöstä väitetyksi löytynyt lukujen kertolaskua kuvaava kaavio.

Nikola Teslan kertolasku-kaavio
Nikola Teslan kertolasku-kaavio

Kaavio jakautuu 12 osaan, lukuihin 1-12. Luku 13 vastaa jälleen 1:tä. Kertolaskussa alkuluvut 2, 3, 5, 7, 11, 13 tai 1 toimivat kertolaskukaaviossa erilaisin säännönmukaisin tavoin tai muodostavat saannönmukaiset kuviot. Tutkimalla kaaviota voi havaita, että luvut muodostavat erikoisia loogisia rakenteita sekä toistuvia kuvioita.

Suurennos Teslan kaaviosta
Suurennos Teslan kaaviosta

Numerot ovat vain piirrettyjä merkkejä, mutta kun näitä lukuja tarkkailee lähempää tai eri tavoin, voi havaita, että niihin sisältyy erikoisia ominaisuuksia – Esimerkiksi liitettynä kertolaskuun. Voisi laskea ja kuvitella, että luvut ovat vain työkaluja, joilla lasketaan erilaisia toimituksia. Mutta todellisuudessa luvut ovat itsenäisiä yksikköjä, jotka toimivat keskenään joskus selittämättömällä tavalla ja erikoisella harmonialla. Tämä on varmasti yksi syy miksi matematiikka kiehtoo niin monta ihmistä!

Lähde: HealthFoodSoul

Edellinen artikkeli25+ hienoa minimalistista tatuointia!
Seuraava artikkeliBlade Runner -elokuvan pienoismallimaailma on häikäisevä!