NASAn Saturn V -raketti aloitti ihmisten Kuumatkailun. Tästä muistetaan Apollo 11 -tehtävä, joka vei kuumodulin Kuun kamaralle 16.7.1969 alkaneessa lennossa.

Nasa Saturn V Lego
Nasa Saturn V Lego

Lego on tarttunut aiheeseen ja tehnyt varsin miellyttävän paketin Apollolentojen Saturn V-raketista. Mukana on itse raketti sekä kuumoduli, joka on sijoitettu raketin keulaosaan. Raketti on n. metrin mittainen, mittakaavassa 1:110. Osia on n. 2000 ja hintaa kesäkuussa julkaistavalla paketilla 120 euroa.

Saturn V oli monivaiheinen kantoraketti, jota käytettiin Nasan Apollo-avaruusohjelmassa sekä muunneltuna Skylab-avaruusaseman laukaisussa. Kaikkiaan Saturn V -raketteja laukaistiin vuosina 1967–1973 13 kertaa, joista kaikki onnistuivat. Saturn V:n tärkein tehtävä oli Apollo-avaruusalusten kuljettaminen avaruuteen ja Kuuhun. (Wikipedia)

Mukana tuleva kuumoduli
Mukana tuleva kuumoduli

Kauampa olemme saaneet tätäkin pakettia odottaa! Onneksi viimein näin hieno kokonaisuus on tulossa markkinoille. Mukana on myös pidikkeet, joiden varaan raketin saa lepäämään vaikkapa työpöydälle.

Lähteet: Lego, Engadget

Edellinen artikkeliKiinan jättiläis-taistelurobotti Monkey King (international MegaBots Giant Fighting Robot Sports League)
Seuraava artikkeliUskomattoman yksityiskohtaiset miniatyyrikaupungit, graffiteista ja roskasäkeistä kahvikuppeihin ja lehtiin