Tällä valheenpaljastuskoneella ei välttämättä pääse yhtä luotettaviin tuloksiin kuin alan ammattilaiset. Mutta pääsee tutustumaan sähkörakennussarjaan sekä tutkimaan josko sähkövirran läpikulun vaihtelu koehenkilössä kertoo jotain siitä, puhuuko hän totta.

Valheenpaljastin
Valheenpaljastin

Rakennussarja sisältää tarpeet rakentaa alkeellinen valheenpaljastuskone. Mittaus ei välttämättä ole luotettava, mutta tarkkailemalla virrankulun muutoksia viisarissa, saattaa löytyä joitain toistuvia kuvioita, jotka viittaavat valehteluun tai vaikka stressiin. Kehittää tarkkaavuutta ja opettaa sähkönkulusta.

Harva tietää, että CIA:ssa uransa tehnyt Cleve Backster omisti elämänsä tutkiessaan valheenpaljastuskoneen kytkemistä kasveihin. Hän havaitsi että jo ajatus vahingoittaa kasvia sai kasviin kytketyn valheenpaljastuskoneen sähkövastuksen havaitsemaan kasviin syntyneen ”pelon”. Mielenkiintoinen aihe. Tavanomainen polygraph eli valheenpaljastin mittaa koehenkilön verenpainetta, pulssia, hikoilua sekä ihon sähköjohtavuutta. Viimeisimpään perustuva tee-se-itse paketti maksaa 14,90 euroa.

Lähteet: Wikipedia: Cleve Backster, Plant perception (paranormal); Superkauppa

Edellinen artikkeliAlien-Xenomorph-keksipurkki saattaa ehkäistä keksivarkauksia
Seuraava artikkeliParhaat 5 Tähtien sota -legopakettia, kevään uutuuksia!