Hieronymos Bosch -figuurit näyttävät manalan kummallisuuksia

Hieronymos Boschin Maallisten himojen puutarha on maalaus vuodelta 1500-1505
Triptyykki-teoksessa kuvataan paratiisia, maallisia himoja sekä helvettiä.

Kummallinen lintu syö ihmisen
Kummallinen lintu syö ihmisen

Tara Mcginley on ottanut maalauksesta hahmoja ja luonut niistä kolmiulotteisia esineitä. Mukana on mm. kummallisia lintukasvoisia olioita, elimiä sekä matelijoita. Amazonissa myytävillä n. 10cm korkeilla esineillä on hintaa 40 eurosta ylöspäin.

Olio
Olio
The Garden of Earthly Delights
The Garden of Earthly Delights
Veitsikorva
Veitsikorva

Hienoja esineitä, mutta lähdeteos on epäilyttävä. Jos maalauksen (josta on myös huipputarkka zoomailtava versio webissä) helvetin kaltainen paikka on olemassa toivottavasti emme sellaista koskaan näen. Kenties Bosch tapasi näitä tilanteita unissaan, kuka tietää. Kummallisuuksia tarjolla kirjahyllyn reunalle. Toisaalta onhan tämä myös vaihtoehtoista taiteen tutkintaa. Mikä estäisi tekemästä muistakin maalauksien hahmoista kolmiulotteisia esineitä vaikka 3d-tulostimella, vaikkapa Sammon ryöstöstä!

Lähteet: Amazon, Open Culture, Maallisten himojen puutarha Wikipediassa, zoomailtava taulu