3d-791205_1280

3D-tulostimista on hyvää vauhtia tulossa koko kansan huvitus. On mullistavaa ajatella, että niin perustavanlaatuisilta tuntuvat asiat kuin kerrostaloasuminen, ostosten tekeminen ja kuljetuspalvelut menettäisivät merkityksensä. 3D-tulostus kuitenkin tekee siitä mahdollista. Printterit käsittelevät nykyisin niin muovia, metallia kuin kivimateriaalejakin. Pian ruoan ei enää tarvitse kasvaa maassa tai puussa ollaakseen tuoretta: riittää, että se on vastikään tulostettua!

Kolmiulotteisia hyödykkeitä voidaan toki käyttää täydentämään maapallomme puutteita tai palvelemaan tietyn tahon tarpeita. Lääketieteelliset mallit, toimivat aseet, korkokengät tai vaikka iPhone-kuoret ovat vain muutamia osoituksia teknologian edistyksellisyydestä. 3D-printtaamisen yleistyttyä ovat kuitenkin yleistyneet mielikuvitukselliset, elleivät jopa hulvattomat tulostukset. Tässä muutama idea:

3D-iltapuku

Burleskitaiteilija Dita von Teesen parin vuoden takainen iltapuku oli aitoa tulostintavaraa. Mustassa, paljastavassa puvussa oli ripaus robottia. Tämä voisi olla hyvä keino katseenvangitsijaksi ja lehdistön huomion saamiseksi myös itsenäisyyspäiväjuhlissa.

Kolmiulotteinen kaljapyssy

Pikkujoulukauteen on hyvä valmistautua tulostamalla toimiva kaljapyssy. Oiva tapa pitää jano poissa mutta silti välttää väkivalta. Käyttöohjeet: Lisää tölkki tai pullo runkoon ja paina liipaisinta.

3D-kynnet

Tulostamalla saadaan aikaan muutakin kuin tekohampaita ja proteeseja. 3D-tulostetut kynnet kilpailevat tulevaisuudessa perinteisen manikyyrin kanssa. Kosmetiikka- ja kauneustuotteetkaan eivät siis välty kolmiulotteisilta uudistuksilta.

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Saleduck.fi:n kanssa. Mikäli tämän artikkelin ideat tuntuvat toistaiseksi liian utopisilta, voit aina hankkia tulostus- ja valokuvatuotteet perinteisessä muodossa.

Edellinen artikkeliViraali: Galaxy S6 Edge+ ei ole tavallinen älypuhelin
Seuraava artikkeliViraali: Once You Go Perfect Black, You’ll Never Go Back