null

Laite tulostaa ensin hopeaa sisältävällä musteella johdotukset, lisää tinaa sisältävän juotospastan, jonka jälkeen ladotaan pintaliitoskomponentit käsin ja laitetaan piirikortti takaisin laitteeseen, joka sulattaa tinan ja uusi hila- tai muu vitkutin on valmis.
Laite tulostaa myös eristekerroksen tarvittaessa johdotuksien päälle ja siihen päälle taas johtavan kerroksen, mikä vähentää hyppylankojen tai 0 ohmin vastusten tarvetta.
Tulostusalueen koko on 138×102, eli aika monimutkaisiakin vekottimia pystyy tekemään käyttämällä esimerkiksi Eagle-piirilevynsuunnitteluohjelmaa, jossa sijoitellaan komponentit haluttuihin paikkoihin tietokoneen ruudulla, jonka jälkeen ohjelma piirtää piirilevyn.
Kickstarterissa olevan vekottimen myynti aloitetaan syksyllä.

Linkin kautta löytyy videoitakin aiheesta:
https://www.kickstarter.com/projects/voltera/voltera-your-circuit-board-prototyping-machine?ref=category

Edellinen artikkeliAurinkovoimainen Robokyttä
Seuraava artikkeliLettuprintteri