Hiilidioksidista syntyy energiaa

Kun kuivajäätä laittaa turbiinin muotoisen, kuumennetun levyn yläpuolelle, kimpale alkaa sublimoituvan kaasun voimalla levitoimaan ja pyörimään, mistä voidaan generaattorin avulla kehittää sähköä.
Saatu energiamäärä on melko vaatimaton, silti brittiläis-japanilainen tutkijaryhmä on ilmeisesti ihan tosissaan ideansa kanssa.
Video pyörivästä keksinnöstä;
https://www.youtube.com/watch?v=UAMNDdOho8E

Kalsium on erittäin yleinen alkuaine ja kun se reagoi hiilidioksidin kanssa, syntyy kalsiumkarbonaattia eli kalkkikiveä, jota varmasti myös marsista löytyy.
Sieltä löytyy myös tulivuoria, joista voi kerätä alkuaine rikkiä, josta hapen kanssa saadaan rikkidioksidia ja edelleen katalysaattorin kanssa kuumentamalla rikkitrioksidia, josta syntyy veden kanssa rikkihappoa.
Rikkihappo reagoi kalsiumkarbonaatin kanssa, syntyy kipsilietettä ja onkalo kalkkikiveen, jota voi käyttää painesäiliönä.
Kipsi voidaan käyttää nopeasti kovettuvana rakennusmateriaalina.
Kun kuivajäällä täytetty onkalo lämmitetään aurinkokeräimen avulla yli – 78 asteeseen, saadaan painetta, millä voidaan pyörittää turbiinia.
Marsista löytyy suuria hiilidioksidijääesiintymiä, joita siirtokunta pystyisi hyödyntämään ennen ensimmäisen ydinvoimalan valmistumista.

Lähde: (1. juttu) http://mashable.com/2015/03/08/dry-ice-mars/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_medium=feed&utm_source=feedly&utm_reader=feedly