old_formats

Vaikka musiikin säilöminen ja ostaminen digitaalisesti on hyvinkin helppoa, niin ovat myös tietyt vanhat tallennusformaatit tehneet ainakin osittaista paluuta. Nyt brittiläinen muusikko Trevor Jackson aikoo julkaista uuden F O R M A T -nimisen albuminsa siten, että sen kappaleet on jaettu peräti kahdelletoista erilaiselle historialliselle tallennusmedialle.

Mukana ovat muun muassa kolme erikokoista vinyylilevyä, CD, mini CD, kasetti, videokasetti sekä MiniDisc-levy. Kaikilta näiltä medioilta löytyy siis yksi albumin kappale, mutta kokonaisuudesta pääsee nauttimaan myös ilman tarvetta ostaa kasaa vanhoja soittimia, sillä albumi julkaistaan myös digitaalisena latauksena. Koko menettely ei tietenkään ole mikään halvin ratkaisu albumin levittämistä ajatellen, mutta se tuo varmasti huomiota artistin suuntaan.

Lähde

Edellinen artikkelismrtGRiPS – Älykkäät ohjaustangon kahvat helpottavat polkupyörällä navigoimista
Seuraava artikkeliMaestro Rechargeable System on tahdistin, joka pitää turhan näläntunteen loitolla