Kirjoitin hiljattain miehestä, joka yrittää elää 28 päivän ajan seuraamalla lähes jatkuvasti toisen ihmisen tuottamaa videokuvaa virtuaalisilmikon lävitse. Nyt esille on pulpahtanut Omnipresenz-niminen systeemi, jonka avulla kuka tahansa voisi ohjastaa oikeaa ihmistä ja nähdä maailman tämän näkövinkkelistä.

Kyseessä on siis järjestelmä, joka perustuu pieniin videokameroihin, jotka on kiinnitetty ”avatareina” toimiviin ihmisiin. Kameroiden tuottama sisältö sitten siirretään asiakkaille, jotka voivat välittää erilaisia pyyntöjä ohjastamalleen ihmiselle. Homma toimii siten, että videokuvaa seuraavat katsojat luovat uusia tavoitteita avatarilleen ja keräävät tämän jälkeen kasaan tarvittavan rahasumman näiden toteuttamiseen.

Toki tällaisessa menettelyssä on ongelmansa ja erilaisten pyyntöjen suorittamisessa täytyy vetää jonkinlaiset kohtuulliset rajat. Tällä hetkellä homman starttaamiseksi kerätään 33000 euron alkupääomaa. Mukaan pääseen panostamalla rahankeräyskampanjaan ja esimerkiksi jo 10 eurolla pääsee kokeilemaan systeemiä ensimmäisten joukossa.

Lähde

Edellinen artikkeliHilavitkutin Edinburghissa
Seuraava artikkeliLettermate auttaa raapustamaan postikortin osoitetiedot suoraan